Eggnog-kjeksbarer

Eggnog-kjeksbarer

Lag deilige eggnog cookie bars med denne enkle oppskriften. Perfekt som julebakst eller vintergodt. Lær hvordan du lager dem steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. Nonstick kokespray
  • 2. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 3. 3/4 teskje nyrevet muskatnøtt, pluss mer til pynt
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 2 1/2 staver usaltet smør, smeltet
  • 6. 1 3/4 kopper sukker
  • 7. 2 store egg pluss 3 eggeplommer
  • 8. 2 spiseskjeer brandy
  • 9. 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 10. Melis, til å støve over

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en 23x33 cm ildfast form med aluminiumsfolie, og la det være en 5 cm lang overheng på to sider; spray med matlagingsspray.
  2. 22. Visp melet, muskatnøtten og saltet i en middels stor bolle. Visp inn det smeltede smøret, sukkeret, eggene, eggeplommene, brandy og vaniljen i en stor bolle til det er jevnt. Rør inn melet blandingen til den er glatt. Fordel røren i den forberedte formen. Stek til toppen er blank og lett sprukket, ca. 40 minutter. La avkjøle helt i formen.
  3. 33. Løft ut kaken ved hjelp av folieoverhenget; dryss med melis og strø over muskatnøtt. Skjær i 3,8 cm store firkanter.
  4. 44. Fotograf: Ryan Dausch