Hello Fresh Mobile Banner
Maple-bakte bønner

Maple-bakte bønner

Lær hvordan du lager deilige maple baked beans med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller frokost. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund bønner, enten kidney- eller navy-variant
  • 8 (1 tomme) terninger saltkjøtt
  • 1 spansk løk, skivet
  • 1 kvart bønnegodt, oppskrift følger
  • 2 ½ kopper veldig varmt vann
  • ½ kopp lyst brunt sukker
  • ¼ kopp mørkt brunt sukker
  • ½ kopp melasse
  • ½ kopp ketchup
  • ¼ kopp eplecidereddik
  • ¼ kopp rent lønnesirup (anbefalt: Parkers Maple Barn Pure Maple Syrup)
  • 1 ½ teskje tørket sennep
  • 1 ½ teskje salt
  • 1 ½ teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250 grader F.
  2. 2Fyll en stor kjele med bønnene og nok kaldt vann til å dekke dem. Kok opp vannet og forvelle bønnene i omtrent 20 minutter. Sil av vannet og sett det til side til senere bruk. Legg 4 saltpørekuber og halvparten av løken i bunnen av bønnegryten. Fyll gryten 3/4 full med bønnene. Tilsett Bean Goop. Fyll resten av gryten med det reserverte vannet. Legg de resterende kubene av saltpøren og løken oppå bønnene. Dekk først med et lag plastfolie, deretter med et lag aluminiumsfolie. Stek i ovnen i 10 timer. Sjekk bønnene på det tidspunktet, ved å blåse på dem for å se om skallet begynner å løsne. Hvis det gjør det, er de ferdige. Tiden kan variere avhengig av ovnen din og hvor lenge bønnene ble forvellt i utgangspunktet. Koketiden kan øke til så mye som 12 timer totalt.
  3. 3I en stor bolle eller middels stor kjele, bland det varme vannet med sukkersirupen og melassen for å løse opp sukkersirupen. Bland deretter inn alle de resterende ingrediensene. Sett til side til bruk i de stekte bønnene.