
Karamelliserte løk
Lær hvordan du lager perfekte karamelliserte løk med vår enkle oppskrift. Ideell som tilbehør til kjøtt, burger eller som topping.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Fjern en liten skive fra både stilk- og rotenden av hver perleløk og skrell dem. En alternativ metode er å forvelle dem i 2 minutter, sil av vannet og dyppe dem i isvann for å stoppe kokeprosessen. Press skinnet av ved å trykke løken ved rotenden.
- 22. Sett løkene i en kjele som er bred nok til å romme dem i ett lag, og dekk dem knapt med vann. Kok opp på høy varme i 10 minutter til de er delvis kokte. Tilsett smør og sukker, og la det koke videre til vannet har fordampet og løkene begynner å syde.
- 33. Skru ned varmen til middels lav, rist på kjelen og vend løkene i smør og sukker for å få dem til å brune. Fortsett å koke til løkene er glasert, brune og har en sirupaktig utseende. Tilsett en spiseskje eller mer balsamicoeddik og kok til den har fordampet. Krydre godt med salt og pepper.