
Fritto Misto
Lær hvordan du lager fritto misto, en smakfull italiensk forrett med sprø grønnsaker og sjømat. Perfekt for en festlig anledning eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp allsidig mel
- 1/2 teskje salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/3 kopper vann
- 2 eggehviter
- 113 gram fast, hvit fisk, kuttet i fingerstore strimler
- 2 gram steinreker
- 2 gram middels store reker
- 2 gram renset calamar, kuttet i 1/2-tommers ringer
- 1 japansk aubergine, kuttet i 1/2-tommers x 3-tommers strimler
- 1 zucchini, kuttet i 1/2-tommers x 3-tommers strimler
- 1/2 kopp basilikumblader
- 1/2 kopp salvieblader
- 1/2 kopp persillekvister
- Olje, til steking
- Sitronbåter
- Tartar-saus, oppskrift følger
- 1 hardkokt egg, finhakket
- 1 spiseskje kapers, finhakket
- 1 cornichon, finhakket
- 1 eller 2 ansjoser, finhakket
- 1 teskje finhakket gressløk
- 2 teskjeer finhakket persille
- 1 kopp majones
- 1/2 kopp pisket krem
Fremgangsmåte
- 1Forbered røren. I en bolle, sikt melet og saltet. Lag en fordypning i midten. Hell i olivenoljen og pisk gradvis inn vannet til du får en jevn, tykk røre. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Før bruk, pisk eggehvitene til de er stive. Vend forsiktig de piskede eggehvitene inn i røren.
- 2Forvarm oljen til 190°C (375°F).
- 3Vask all sjømat grundig i vann. La renne av. Dypp den assorterte sjømaten og grønnsakene i den forberedte røren og rist av overflødig røre. Kok i varm olje og stek til de er sprø og gyldne. Løft ut og la renne av på kjøkkenpapir.
- 4Stek basilikum, salvie og persille, og la renne av. Strø den stekte sjømaten med salt og fordel den på 4 serveringsfat. Pynt med de stekte urtene og sitronbåter. Server umiddelbart med Tartar-saus.
- 5Bland det hardkokte egget, kapers, cornichon, ansjoser, gressløk og persille med majonesen.
- 6Vend inn den piskede kremen. Avkjøl og bruk etter behov.
- 7Porsjon: 2 kopper
- 8Oppskriften er levert av Wolfgang Puck, "Modern French Cooking for the American Kitchen", Houghton Mifflin, 1981.