
Fritto Misto
Lær hvordan du lager fritto misto, en smakfull italiensk forrett med sprø grønnsaker og sjømat. Perfekt for en festlig anledning eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forbered røren. I en bolle, sikt melet og saltet. Lag en fordypning i midten. Hell i olivenoljen og pisk gradvis inn vannet til du får en jevn, tykk røre. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Før bruk, pisk eggehvitene til de er stive. Vend forsiktig de piskede eggehvitene inn i røren.
- 22. Forvarm oljen til 190°C (375°F).
- 33. Vask all sjømat grundig i vann. La renne av. Dypp den assorterte sjømaten og grønnsakene i den forberedte røren og rist av overflødig røre. Kok i varm olje og stek til de er sprø og gyldne. Løft ut og la renne av på kjøkkenpapir.
- 44. Stek basilikum, salvie og persille, og la renne av. Strø den stekte sjømaten med salt og fordel den på 4 serveringsfat. Pynt med de stekte urtene og sitronbåter. Server umiddelbart med Tartar-saus.
- 55. Bland det hardkokte egget, kapers, cornichon, ansjoser, gressløk og persille med majonesen.
- 66. Vend inn den piskede kremen. Avkjøl og bruk etter behov.
- 77. Porsjon: 2 kopper
- 88. Oppskriften er levert av Wolfgang Puck, "Modern French Cooking for the American Kitchen", Houghton Mifflin, 1981.