Fritto Misto

Fritto Misto

Lær hvordan du lager fritto misto, en smakfull italiensk forrett med sprø grønnsaker og sjømat. Perfekt for en festlig anledning eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp allsidig mel
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1 1/3 kopper vann
  • 5. 2 eggehviter
  • 6. 113 gram fast, hvit fisk, kuttet i fingerstore strimler
  • 7. 2 gram steinreker
  • 8. 2 gram middels store reker
  • 9. 2 gram renset calamar, kuttet i 1/2-tommers ringer
  • 10. 1 japansk aubergine, kuttet i 1/2-tommers x 3-tommers strimler
  • 11. 1 zucchini, kuttet i 1/2-tommers x 3-tommers strimler
  • 12. 1/2 kopp basilikumblader
  • 13. 1/2 kopp salvieblader
  • 14. 1/2 kopp persillekvister
  • 15. Olje, til steking
  • 16. Sitronbåter
  • 17. Tartar-saus, oppskrift følger
  • 18. 1 hardkokt egg, finhakket
  • 19. 1 spiseskje kapers, finhakket
  • 20. 1 cornichon, finhakket
  • 21. 1 eller 2 ansjoser, finhakket
  • 22. 1 teskje finhakket gressløk
  • 23. 2 teskjeer finhakket persille
  • 24. 1 kopp majones
  • 25. 1/2 kopp pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered røren. I en bolle, sikt melet og saltet. Lag en fordypning i midten. Hell i olivenoljen og pisk gradvis inn vannet til du får en jevn, tykk røre. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Før bruk, pisk eggehvitene til de er stive. Vend forsiktig de piskede eggehvitene inn i røren.
  2. 22. Forvarm oljen til 190°C (375°F).
  3. 33. Vask all sjømat grundig i vann. La renne av. Dypp den assorterte sjømaten og grønnsakene i den forberedte røren og rist av overflødig røre. Kok i varm olje og stek til de er sprø og gyldne. Løft ut og la renne av på kjøkkenpapir.
  4. 44. Stek basilikum, salvie og persille, og la renne av. Strø den stekte sjømaten med salt og fordel den på 4 serveringsfat. Pynt med de stekte urtene og sitronbåter. Server umiddelbart med Tartar-saus.
  5. 55. Bland det hardkokte egget, kapers, cornichon, ansjoser, gressløk og persille med majonesen.
  6. 66. Vend inn den piskede kremen. Avkjøl og bruk etter behov.
  7. 77. Porsjon: 2 kopper
  8. 88. Oppskriften er levert av Wolfgang Puck, "Modern French Cooking for the American Kitchen", Houghton Mifflin, 1981.