Jerk-plantain, seared triple tail, sjokolade, Calypso-bønner, rød guava og karambola-salat

Jerk-plantain, seared triple tail, sjokolade, Calypso-bønner, rød guava og karambola-salat

opplev en unik kombinasjon av krydret jerk plantain, seared triple tail, og en frisk salat med calypso bønner, rød guava og carambola. en smakfull rett for eventyrlystne ganer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund calypso-bønner
  • 2 kopper medium-delt løk
  • 2 poblano-pepper, medium-delt
  • 10 hvitløksfedd, hakket
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje spisskummen
  • 1/2 spiseskje knuste rød pepperflak
  • 1 teskje malt allspice
  • 1 teskje malt kanel
  • 3 kvart kyllingkraft
  • To 12-unse flasker brunt øl, for eksempel Cigar City Maduro
  • 2 smeltede plater mexicansk sjokolade, for eksempel Taza (omtrent 2,7 unser hver)
  • Salt
  • 1/4 kopp pluss 1 spiseskje brunt sukker
  • 1 1/2 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje malt allspice, ristet
  • 3/4 spiseskje mørk rom
  • 1 1/2 teskje tørket timian
  • 1 teskje malt kanel
  • 3/4 teskje malt muskatnøtt
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 1/2 bunt grønn løk, hakket
  • 1/2 habanero-pepper, frøet og renset
  • 4 grønne plantains
  • 1 fersk lime, saftet
  • Salt
  • Fire 6-unse porsjoner fersk fisk, for eksempel triple tail, snapper eller grouper
  • 1 til 2 spiseskjeer klarnet smør
  • 2 store sjalottløk, tynne skiver på mandolin
  • 1 kopp skrelt og julienned jicama
  • 1 kopp sukker
  • 1 kopp hvit eddik
  • 2 røde guavaer, skrellet, delt i fire og julienned
  • 1 carambola (stjernefrukt), fjerne misfargede kanter, julienned
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 1 spiseskje limesaft
  • 2 teskjeer olivenolje
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. 1For sjokoladekalypsobønner: Skyll bønnene. Rehydrér bønnene ved å legge dem i bløt over natten. Sil av og skyll igjen.
  2. 2I en stor kjele, sautér løk, poblano-pepper og hvitløk i olivenolje til de er gjennomsiktige; pass på at ikke hvitløken blir brun.
  3. 3Varm opp spisskummen, knuste rød chili, allehånde og kanel i en liten tørr stekepanne til de er ristet.
  4. 4Til de sauterte løkene, tilsett bønnene, de ristede krydderne, kyllingkraften og brunt øl. Øk varmen til høy, kok opp og la det småkoke.
  5. 5Tilsett sjokoladen og la det småkoke, rør ofte, til bønnene er møre, omtrent 2 timer. Når bønnene er møre, smak til med salt. Smak og juster krydder etter behov.
  6. 6For den våte jerk-rub: Bland brunt sukker, soyasaus, allehånde, rom, timian, kanel, muskatnøtt, hvitløk, grønn løk og habanero i en blender til det er jevnt. Sett til side.
  7. 7For fisken med skorpe: Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  8. 8Skrell og riv plantainene på en ostehøvel. Bland plantainene, limesaft, 4 ss av den våte jerk-ruben og litt salt i en bolle og bland til en deig som kan brukes som skorpe.
  9. 9Krydre fisken med salt og dekk hver bit med et lag av plantain-skorpen. Varm opp smør (klaret smør) i en stor, ovnsfast sautepanne over middels høy varme. Stek fisken med skorpen ned til den er karamellisert, ca. 30 sekunder, pass på at den ikke brenner seg. Vend fisken og sett pannen i ovnen. Stek til den er gjennomstekt, ca. 7 minutter, avhengig av fiskens tykkelse. Ikke