Krydrede pommes frites

Krydrede pommes frites

en enkel oppskrift på sprø og krydrede french fries som passer perfekt som snacks eller tilbehør. lær hvordan du lager spicy french fries hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 teskje grovt salt
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/4 teskje paprika
  • 1/4 teskje malt korianderfrø
  • 4 kopper vegetabilsk olje
  • 4 mellomstore bakepoteter, som russet-typen (ca. 1,8 kg totalt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland salt, cayenne, paprika og koriander i en stor bolle.
  2. 2Varm opp olje i en 4-liters tykk gryte over moderat varme til en dypfetttermometer viser 325 grader.
  3. 3Mens oljen varmes, skjær potetene i lengderetningen i ¼-tommers tykke staver. Friter potetene i oljen i 1 ½ minutt (potetene vil ikke bli gylne), og bruk en hullsleiv til å overføre dem til brunt papir eller papirhåndklær for å renne av.
  4. 4Varm opp oljen til 350 grader Fahrenheit. Returner potetene til oljen og fritér dem til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter. Overfør pommes frites med en hullsleiv til rent brunt papir eller papirhåndklær for å renne av, og vend dem i krydderblandingen.