Harira: Ramadansuppe med fava- og linsebønner
oppskrift på harira ramadan suppe med fava bønner og linser, perfekt for ramadan. enkel å lage, næringsrik og smakfull forrett eller måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kvart vann
- 2. 1 kopp kikerter
- 3. 2 løk, finhakket
- 4. 1 teskje malt gurkemeie
- 5. 2 teskjeer malt ingefær
- 6. 1 teskje malt svart pepper
- 7. 1 teskje malt kanel
- 8. 1/2 pund storfekjøtt, helst i terninger av ytrefilet
- 9. 1/4 bunt koriander
- 10. 1/2 bunt flatbladet persille
- 11. 1/4 bunt hakket løpstikke, valgfritt
- 12. 10 tomater, skrelte og frøfjernet, revet eller finhakket
- 13. 1/2 kopp ris eller knust vermicelli
- 14. 1 kopp vann med mel (1 spiseskje mel oppløst i 1 kopp vann)
- 15. 1 kopp favabønner, bløtlagt og avrente
- 16. 1 kopp linser (valgfritt)
- 17. Salt
- 18. 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Plasser følgende i en dyp kjele og dekk med vann; kikerter, hakket løk, krydder, kjøtt. Kok opp og la det småkoke til kikertene er møre.
- 22. Hakk koriander, flatbladpersille og eventuelt løpstikke, og knus dem i en morter for å frigjøre smakene.
- 33. Tilsett deretter urtene, moste tomater og ris. Etter omtrent 5 minutter, tilsett vannmelonen blanture, dette hjelper suppen med å tykne og bli lettere i fargen. Til slutt, tilsett fava-bønner og linser, hvis du ønsker det. La det småkoke i ca. 20 til 30 minutter. Krydre etter smak med salt.
- 44. Drypp over olivenolje og server med brød og søte dadler.