Harira: Ramadansuppe med fava- og linsebønner

Harira: Ramadansuppe med fava- og linsebønner

oppskrift på harira ramadan suppe med fava bønner og linser, perfekt for ramadan. enkel å lage, næringsrik og smakfull forrett eller måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kvart vann
  • 2. 1 kopp kikerter
  • 3. 2 løk, finhakket
  • 4. 1 teskje malt gurkemeie
  • 5. 2 teskjeer malt ingefær
  • 6. 1 teskje malt svart pepper
  • 7. 1 teskje malt kanel
  • 8. 1/2 pund storfekjøtt, helst i terninger av ytrefilet
  • 9. 1/4 bunt koriander
  • 10. 1/2 bunt flatbladet persille
  • 11. 1/4 bunt hakket løpstikke, valgfritt
  • 12. 10 tomater, skrelte og frøfjernet, revet eller finhakket
  • 13. 1/2 kopp ris eller knust vermicelli
  • 14. 1 kopp vann med mel (1 spiseskje mel oppløst i 1 kopp vann)
  • 15. 1 kopp favabønner, bløtlagt og avrente
  • 16. 1 kopp linser (valgfritt)
  • 17. Salt
  • 18. 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser følgende i en dyp kjele og dekk med vann; kikerter, hakket løk, krydder, kjøtt. Kok opp og la det småkoke til kikertene er møre.
  2. 22. Hakk koriander, flatbladpersille og eventuelt løpstikke, og knus dem i en morter for å frigjøre smakene.
  3. 33. Tilsett deretter urtene, moste tomater og ris. Etter omtrent 5 minutter, tilsett vannmelonen blanture, dette hjelper suppen med å tykne og bli lettere i fargen. Til slutt, tilsett fava-bønner og linser, hvis du ønsker det. La det småkoke i ca. 20 til 30 minutter. Krydre etter smak med salt.
  4. 44. Drypp over olivenolje og server med brød og søte dadler.