
Safranrisotto med butternut squash
oppskrift på kremet saffron risotto med søt butternut squash, perfekt for en varm og smakfull hovedrett i høst eller vinter
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1 liten squash (ca. 900 gram)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6 kopper kyllingkraft, helst hjemmelaget
- 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør
- 2 unser pancetta, i terninger
- 1/2 kopp finhakkede sjalottløk (2 store)
- 1 1/2 kopper Arborio-ris (ca. 280 gram)
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 teskje safrantråder
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Skrell smørnut squashen, fjern frøene, og kutt den i 2 cm store terninger. Du skal ha omtrent 6 kopper. Legg squashen på et stekebrett og vend den med olivenolje, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Stek i 25 til 30 minutter, vend en gang, til den er veldig mør. Sett til side.
- 4I mellomtiden, varm kyllingkraften i en liten, dekket kjele. La den småkoke på lav varme.
- 5I en tykkbunnet gryte eller en støpejernspanne, smelt smør og stek pancetta og sjalottløk på middels lav varme i 10 minutter, til sjalottløken er gjennomsiktig, men ikke brunet. Tilsett risen og rør for å dekke kornene med smør. Tilsett vinen og kok i 2 minutter.
- 6Tilsett 2 fulle øser med kraft i risen, sammen med safran, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Rør godt, og la det småkoke til kraften er absorbert, ca. 5 til 10 minutter. Fortsett å tilsette kraft, 2 øser av gangen, og rør hver gang, til risen er kokt, men fortsatt al dente, totalt ca. 30 minutter.
- 7Ta gryten av varmen, og tilsett de ovnsbakte squashterningene og parmesanost. Bland godt og server.