Safranrisotto med butternut squash

Safranrisotto med butternut squash

oppskrift på kremet saffron risotto med søt butternut squash, perfekt for en varm og smakfull hovedrett i høst eller vinter

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 liten squash (ca. 900 gram)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6 kopper kyllingkraft, helst hjemmelaget
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør
  • 2 unser pancetta, i terninger
  • 1/2 kopp finhakkede sjalottløk (2 store)
  • 1 1/2 kopper Arborio-ris (ca. 280 gram)
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 teskje safrantråder
  • 1 kopp ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Skrell smørnut squashen, fjern frøene, og kutt den i 2 cm store terninger. Du skal ha omtrent 6 kopper. Legg squashen på et stekebrett og vend den med olivenolje, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Stek i 25 til 30 minutter, vend en gang, til den er veldig mør. Sett til side.
  4. 4I mellomtiden, varm kyllingkraften i en liten, dekket kjele. La den småkoke på lav varme.
  5. 5I en tykkbunnet gryte eller en støpejernspanne, smelt smør og stek pancetta og sjalottløk på middels lav varme i 10 minutter, til sjalottløken er gjennomsiktig, men ikke brunet. Tilsett risen og rør for å dekke kornene med smør. Tilsett vinen og kok i 2 minutter.
  6. 6Tilsett 2 fulle øser med kraft i risen, sammen med safran, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Rør godt, og la det småkoke til kraften er absorbert, ca. 5 til 10 minutter. Fortsett å tilsette kraft, 2 øser av gangen, og rør hver gang, til risen er kokt, men fortsatt al dente, totalt ca. 30 minutter.
  7. 7Ta gryten av varmen, og tilsett de ovnsbakte squashterningene og parmesanost. Bland godt og server.