
Bakt tomat-, sopp- og rekesuppe
oppdag en smakfull oppskrift på ovnsbakt tomat, sopp og reker bisque. perfekt som forrett eller lett måltid, klar på under en time.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 plommetomater, delt i to og frø fjernet
- 2 spiseskjeer rapsolje, delt
- 1 liter kyllingkraft
- 1/2 pund (16/20-størrelse) reker, renset og delt
- 2 spiseskjeer smør
- 1 hvit løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
- 1 kopp hvite sopp, renset, trimmet og skåret i skiver (ca. 85 gram)
- 1 kopp hvit ris
- 1 spiseskje allround-krydder (anbefalt: Old Bay)
- 2 kopper kremfløte
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje finhakket frisk koriander
- 1 spiseskje finhakket frisk mynte
- 2 eller 3 skiver fransk brød eller hvitløksbrød, ristet og skåret i krutonger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Legg tomatene med skjæreflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett for enkel rengjøring, og pensle skinnet med 1 spiseskje av rapsoljen, og spar resten av oljen. Røst tomatene til de er brent, ca. 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og legg dem i plastposer for å dampe. Dette vil gjøre det lettere å fjerne skinnet.
- 3Varm kyllingkraft i en middels stor kjele over middels varme. Skrell rekene og legg skallene i kjelen, og spar rekene. Kok opp kraften med skallene, og skum av eventuelle urenheter som stiger til overflaten.
- 4I en stor gryte, varm opp den resterende rapsoljen over middels varme og smelt smøret i den. Surr løk og hvitløk til løken blir gjennomsiktig. Tilsett sopp og kok til de begynner å mykne og slippe ut saften. Sil kyllingkraften over i gryten med løk og sopp, og kast rekeskallene. Fjern skinnet fra de ristede tomatene og ha dem i gryten. Tilsett hvit ris og allround krydder, og kok opp forsiktig. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter.
- 5Hakk mesteparten av rekene i små terninger, og spar ca. 8 hele reker. Rør inn de hakkede rekene i gryten, og tilsett de hele rekene til slutt, uten å røre dem inn. Dekk til og la det koke i ytterligere 5 minutter. Ta gryten av varmen, og plukk ut de hele rekene. Legg dem på en serveringsplate og dekk til for å holde dem varme. Rør inn kremfløte i gryten, og bruk en stavmikser for å puréere suppen. Smak til med salt og pepper. Fordel suppen i skåler og pynt med de hele rekene, toppet med koriander og mynte. Server med krutonger.