Bakt tomat-, sopp- og rekesuppe

Bakt tomat-, sopp- og rekesuppe

oppdag en smakfull oppskrift på ovnsbakt tomat, sopp og reker bisque. perfekt som forrett eller lett måltid, klar på under en time.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 plommetomater, delt i to og frø fjernet
  • 2 spiseskjeer rapsolje, delt
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1/2 pund (16/20-størrelse) reker, renset og delt
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 hvit løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
  • 1 kopp hvite sopp, renset, trimmet og skåret i skiver (ca. 85 gram)
  • 1 kopp hvit ris
  • 1 spiseskje allround-krydder (anbefalt: Old Bay)
  • 2 kopper kremfløte
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje finhakket frisk koriander
  • 1 spiseskje finhakket frisk mynte
  • 2 eller 3 skiver fransk brød eller hvitløksbrød, ristet og skåret i krutonger

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 2Legg tomatene med skjæreflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett for enkel rengjøring, og pensle skinnet med 1 spiseskje av rapsoljen, og spar resten av oljen. Røst tomatene til de er brent, ca. 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og legg dem i plastposer for å dampe. Dette vil gjøre det lettere å fjerne skinnet.
  3. 3Varm kyllingkraft i en middels stor kjele over middels varme. Skrell rekene og legg skallene i kjelen, og spar rekene. Kok opp kraften med skallene, og skum av eventuelle urenheter som stiger til overflaten.
  4. 4I en stor gryte, varm opp den resterende rapsoljen over middels varme og smelt smøret i den. Surr løk og hvitløk til løken blir gjennomsiktig. Tilsett sopp og kok til de begynner å mykne og slippe ut saften. Sil kyllingkraften over i gryten med løk og sopp, og kast rekeskallene. Fjern skinnet fra de ristede tomatene og ha dem i gryten. Tilsett hvit ris og allround krydder, og kok opp forsiktig. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter.
  5. 5Hakk mesteparten av rekene i små terninger, og spar ca. 8 hele reker. Rør inn de hakkede rekene i gryten, og tilsett de hele rekene til slutt, uten å røre dem inn. Dekk til og la det koke i ytterligere 5 minutter. Ta gryten av varmen, og plukk ut de hele rekene. Legg dem på en serveringsplate og dekk til for å holde dem varme. Rør inn kremfløte i gryten, og bruk en stavmikser for å puréere suppen. Smak til med salt og pepper. Fordel suppen i skåler og pynt med de hele rekene, toppet med koriander og mynte. Server med krutonger.