Sitronkylling

Sitronkylling

oppskriften på lemon chicken gir deg en enkel og smakfull måte å lage saftig kylling med sitron på. perfekt for hverdagsmiddag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ts finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket oregano eller timian
  • Kosher- eller grovkornet salt
  • 1/4 ts nykvernet svart pepper
  • 4 kyllingbryst med bein og skinn (ca. 900–1130 g)
  • 6 kyllinglår med bein og skinn (ca. 1130–1360 g)
  • 1/4 kopp italiensk (flattbladet) persille (valgfritt, se Kok’s Notes)
  • 1 kopp fersk sitronsaft (fra 4–6 sitroner)
  • 2/3 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen med risten plassert omtrent 20 centimeter fra varmekilden.
  2. 2Ha sitronsaft, olivenolje, rødvinseddik, hvitløk, oregano eller timian, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en beholder med lokk, og rist godt for å blande.
  3. 3Legg kyllingstykkene med skinnsiden ned på en langpanne med kant, og salt dem lett. Grill i 15 minutter. Vend stykkene, salt dem lett igjen, og grill til skinnet er sprøtt og gyllent, og saften renner ut når stykkene stikkes med en gaffel, ytterligere 15 til 20 minutter.
  4. 4Ta kyllingen ut av grillen, og la den være på, med grillen på. Del brystene og lårene i to (du kan bruke et rent kjøkkenhåndkle for å holde kyllingen stødig, slik at du ikke brenner deg; kutt over beinet hvis du har en skarp, sterk kniv, eller kutt rett ved siden av beinet hvis et tverrsnitt er for vanskelig). Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett, og legg kyllingen tilbake på stekebrettet.
  5. 5Rist sitronsausen igjen, og hell den over kyllingen. Vend stykkene slik at de er jevnt dekket av sausen, og pass på at alle stykkene har skinnsiden ned.
  6. 6Grill kyllingen til den har fått litt mer farge, ytterligere 2 minutter, snu deretter stykkene med skinnsiden opp, og grill til skinnet er blitt litt mer gyllent, omtrent 3 minutter til. Ta kyllingen ut av stekebrettet, og hvis du bruker persille, rør den inn i sausen som fortsatt er i stekebrettet. Hell sausen over kyllingen og server.
  7. 7Fotograf: Todd Coleman / The Mom 100 Kokebok