
Sitronkylling
oppskriften på lemon chicken gir deg en enkel og smakfull måte å lage saftig kylling med sitron på. perfekt for hverdagsmiddag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss rødvinseddik
- 2 ts finhakket hvitløk
- 1 ts tørket oregano eller timian
- Kosher- eller grovkornet salt
- 1/4 ts nykvernet svart pepper
- 4 kyllingbryst med bein og skinn (ca. 900–1130 g)
- 6 kyllinglår med bein og skinn (ca. 1130–1360 g)
- 1/4 kopp italiensk (flattbladet) persille (valgfritt, se Kok’s Notes)
- 1 kopp fersk sitronsaft (fra 4–6 sitroner)
- 2/3 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen med risten plassert omtrent 20 centimeter fra varmekilden.
- 2Ha sitronsaft, olivenolje, rødvinseddik, hvitløk, oregano eller timian, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en beholder med lokk, og rist godt for å blande.
- 3Legg kyllingstykkene med skinnsiden ned på en langpanne med kant, og salt dem lett. Grill i 15 minutter. Vend stykkene, salt dem lett igjen, og grill til skinnet er sprøtt og gyllent, og saften renner ut når stykkene stikkes med en gaffel, ytterligere 15 til 20 minutter.
- 4Ta kyllingen ut av grillen, og la den være på, med grillen på. Del brystene og lårene i to (du kan bruke et rent kjøkkenhåndkle for å holde kyllingen stødig, slik at du ikke brenner deg; kutt over beinet hvis du har en skarp, sterk kniv, eller kutt rett ved siden av beinet hvis et tverrsnitt er for vanskelig). Hell av alt unntatt 1 spiseskje fett, og legg kyllingen tilbake på stekebrettet.
- 5Rist sitronsausen igjen, og hell den over kyllingen. Vend stykkene slik at de er jevnt dekket av sausen, og pass på at alle stykkene har skinnsiden ned.
- 6Grill kyllingen til den har fått litt mer farge, ytterligere 2 minutter, snu deretter stykkene med skinnsiden opp, og grill til skinnet er blitt litt mer gyllent, omtrent 3 minutter til. Ta kyllingen ut av stekebrettet, og hvis du bruker persille, rør den inn i sausen som fortsatt er i stekebrettet. Hell sausen over kyllingen og server.
- 7Fotograf: Todd Coleman / The Mom 100 Kokebok

