Krydret reker og mango med snøertesalat
Oppdag en smakfull oppskrift med krydrede reker, søt mango og sprø snøerter. Perfekt for en lett sommerforrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 2 rødløk, skivet
- 1 ss ingefær i julienne
- 1 ½ ss sambal
- 1 ½ pund store reker, skrelte og renset
- Saften av 2 lime
- 2 modne mangoer, i terninger
- ½ pund blancherte snøerter
- 1 ss Dijon-sennep
- 1/8 kopp risvinseddik
- ¼ kopp rapsolje
- Salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en varm wok, pensle wokken med olje og karamelliser løken sammen med ingefæren. Krydre. Tilsett sambal og reker, og stek under omrøring til det akkurat er gjennomstekt. Deglaser med limesaft og tilsett mango. Smak til med krydder.
- 2I en blandingsbolle, visp sammen Dijon-sennep, eddik og olje. Smak til med krydder. Vend inn sukkererter. Legg en haug med sukkererter midt på tallerkenen. Omgi med wokretter. Pynt med mango i skiver.