Marinerte reker med appelsin

Marinerte reker med appelsin

oppskrift på marinert sjømat med appelsin, perfekt som forrett eller lett måltid. friskt, smakfullt og enkelt å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 pund store rå reker, skrelte og renset
  • 2. 4 appelsiner, skrelte og delt i båter
  • 3. 2 til 3 mellomstore hvite løk, skivet
  • 4. 1 til 1 1/2 kopper eplecidereddik
  • 5. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 6. 2/3 kopp fersk sitronjuice
  • 7. 1/2 kopp ketchup
  • 8. 2 spiseskjeer kapers, drenert
  • 9. 2 spiseskjeer hakket persille
  • 10. 2 teskjeer salt
  • 11. 2 teskjeer sennepsfrø
  • 12. 1/4 teskje pepper
  • 13. 2 hvitløksfedd, knust

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok reker i kokende vann i bare 2 minutter. Skyll med kaldt vann til de er helt avkjølt. Sil av vannet. Bland reker, appelsiner og løk i en stor bolle. Bland de resterende ingrediensene og hell over rekeblandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 8 timer eller over natten, og rør av og til. Sil av vannet og server på en seng av salat eller i individuelle skjell.