
Marinerte reker med appelsin
oppskrift på marinert sjømat med appelsin, perfekt som forrett eller lett måltid. friskt, smakfullt og enkelt å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 3 pund store rå reker, skrelte og renset
- 4 appelsiner, skrelte og delt i båter
- 2 til 3 mellomstore hvite løk, skivet
- 1 til 1 1/2 kopper eplecidereddik
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 2/3 kopp fersk sitronjuice
- 1/2 kopp ketchup
- 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 2 spiseskjeer hakket persille
- 2 teskjeer salt
- 2 teskjeer sennepsfrø
- 1/4 teskje pepper
- 2 hvitløksfedd, knust
Fremgangsmåte
- 1Kok reker i kokende vann i bare 2 minutter. Skyll med kaldt vann til de er helt avkjølt. Sil av vannet. Bland reker, appelsiner og løk i en stor bolle. Bland de resterende ingrediensene og hell over rekeblandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 8 timer eller over natten, og rør av og til. Sil av vannet og server på en seng av salat eller i individuelle skjell.