Ziti med brokkoli av rapini og pølse

Ziti med brokkoli av rapini og pølse

Lær å lage en smakfull ziti med brokkoli di rape og salsicce, en klassisk italiensk rett perfekt for en mettende middag. Enkelt og velsmakende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund søt italiensk pølse
  • 2. 2 pund brokkoli di rape
  • 3. 3 ss grovt salt
  • 4. 1 pund ziti
  • 5. 1/4 kopp olivenolje
  • 6. 3 store hvitløksfedd, knust
  • 7. 1/4 ts salt
  • 8. 1/4 ts rød pepperflak
  • 9. 2 ts usaltet smør
  • 10. 1 kopp kyllingkraft
  • 11. 1/2 kopp revet Parmigiano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Grill eller stek pølsen i forkant. Når den er avkjølt, skjær den i tynne skiver og sett til side. Vask og la broccolini di rapa renne av, og sett den til side. I en stor kjele, kok opp 10 liter vann med 3 spiseskjeer grovt salt, og begynn umiddelbart å lage sausen. Tilsett ziti-typen i det kokende vannet og kok til al dente. I en stor, dyp, tung stekepanne med lokk, varm opp olivenoljen, tilsett hvitløk og stek uten lokk til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett broccolini di rapa, 1/4 teskje salt og pepperflak, dekk til, og damp i 5 minutter, rør av og til. Rør inn pølsen. Tilsett smør og kyllingkraft, og kok opp på høy varme uten lokk i ca. 3 minutter, til væsken er litt redusert. Bland den avdryppede pastaen inn i sausen og vend forsiktig. Strø over halvparten av osten, vend igjen, og server umiddelbart. Fordel resten av osten over pastaen.