
Butternut squash- og vannkresssalat med champagnevinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med butternut squash og vannkresse, toppet med en elegant champagne vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund smørnut squash, skrelt, frøet og kuttet i 2,5 cm terninger
- 2. 7 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4. 2 spiseskjeer champagneeddik
- 5. 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk (omtrent 1 liten)
- 6. 1 teskje finrevet sitronskall
- 7. 1 teskje revet, skrelt fersk ingefær
- 8. 1 kopp granateplefrø
- 9. 340 gram (omtrent 2 bunt) vannkresse, fjern de seige stilkene
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Vend squashen med 2 spiseskjeer av oljen og krydre med salt og pepper. Stek den i ovnen, rør om en gang halvveis, til den er akkurat mør og gyllen, ca. 30 minutter. Ta den ut av ovnen, og dekk til for å holde den varm.
- 33. I en liten bolle, visp sammen eddik, sjalottløk, sitrusskall og ingefær. Mens du visper, tilsett sakte de resterende 4 spiseskjeene med olje i en jevn, tynn stråle til dressingen er tykk og emulgeret. Krydre med salt og pepper.
- 44. For å servere, i en stor blandebolle, vend vannkresse, den varme squashen og granateplefrøene med vinaigretten til alt er godt dekket; overfør til et serveringsfat.
- 55. Server mens squashen fortsatt er varm.