Hello Fresh Mobile Banner
OneDish kylling- og makaroni-grateng

OneDish kylling- og makaroni-grateng

Lag en deilig one dish chicken macaroni casserole med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til smørbrikken
  • 8 unser elbow-makaroni
  • 8 unser cremini-sopp, tykt skåret
  • Nykvernet pepper
  • 1 bunt vårløk (bare hvite og lysegrønne deler), hakket (ca. 1 kopp)
  • 2 teskjeer hakket fersk timian
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 spiseskjeer hvetemel
  • 2 spiseskjeer tørr hvitvin
  • 3 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 1 kopp lettrømme (half-and-half)
  • En generøs klype nyrevet muskatnøtt
  • 3 kopper hakket rotisserie-kylling, skinn og bein fjernet (eller bruk rester av kokt kylling eller kalkun)
  • 1 1/2 kopper frosne erter og gulrøtter, tint (8 unser)
  • 1/4 kopp hakket fersk italiensk persille
  • 4 unser kremost, skåret i biter og myknet
  • 1/4 kopp brødsmuler
  • 1/4 kopp revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann til pastaen. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Smør en ildfast form på 3 liter. Når vannet koker, tilsett elbow macaroni og kok til det er veldig al dente, noen minutter før koketiden på pakken. Sil av vannet, skyll og tørk pastaen, og ha den i en stor bolle.
  2. 2I en stor kjele over middels varme, smelt 4 ss smør. Tilsett sopp og krydre med salt og pepper. Kok til soppen har gitt fra seg væsken. Øk varmen og kok for å koke bort overflødig væske, ca. 5 minutter. Tilsett vårløk, timian og hvitløk, og kok til vårløken er visnet, ca. 3 minutter.
  3. 3Strø grønnsakene med mel og kok under omrøring til de er lett brune, ca. 1 minutt. Tilsett vin og kok til den nesten er absorbert. Hell i kyllingkraft og halvparten og halvparten. La det småkoke til sausen tykner og har mistet den rå mel-smaken, ca. 7 minutter. Rør inn kylling, erter, gulrøtter og persille, og la det småkoke bare for å varme opp kyllingen. Ta av varmen og visp inn kremosten til den er glatt.
  4. 4Hell kylling og saus over pastaen i bollen og vend godt. Fordel blandingen i den forberedte ildfaste formen. I en liten bolle, bland sammen brødsmuler og parmesan. Strø brødsmuleblandingen over toppen av formen. Fordel de resterende 2 ss smør, delt opp i små biter, over toppen. Stek til gratengen er veldig boblende og toppen er sprø og gyllen, ca. 25 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
  5. 5Fotograf: Steve Giralt