
OneDish kylling- og makaroni-grateng
Lag en deilig one dish chicken macaroni casserole med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 6 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til smørbrikken
- 8 unser elbow-makaroni
- 8 unser cremini-sopp, tykt skåret
- Nykvernet pepper
- 1 bunt vårløk (bare hvite og lysegrønne deler), hakket (ca. 1 kopp)
- 2 teskjeer hakket fersk timian
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5 spiseskjeer hvetemel
- 2 spiseskjeer tørr hvitvin
- 3 kopper lavsalt kyllingkraft
- 1 kopp lettrømme (half-and-half)
- En generøs klype nyrevet muskatnøtt
- 3 kopper hakket rotisserie-kylling, skinn og bein fjernet (eller bruk rester av kokt kylling eller kalkun)
- 1 1/2 kopper frosne erter og gulrøtter, tint (8 unser)
- 1/4 kopp hakket fersk italiensk persille
- 4 unser kremost, skåret i biter og myknet
- 1/4 kopp brødsmuler
- 1/4 kopp revet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann til pastaen. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Smør en ildfast form på 3 liter. Når vannet koker, tilsett elbow macaroni og kok til det er veldig al dente, noen minutter før koketiden på pakken. Sil av vannet, skyll og tørk pastaen, og ha den i en stor bolle.
- 2I en stor kjele over middels varme, smelt 4 ss smør. Tilsett sopp og krydre med salt og pepper. Kok til soppen har gitt fra seg væsken. Øk varmen og kok for å koke bort overflødig væske, ca. 5 minutter. Tilsett vårløk, timian og hvitløk, og kok til vårløken er visnet, ca. 3 minutter.
- 3Strø grønnsakene med mel og kok under omrøring til de er lett brune, ca. 1 minutt. Tilsett vin og kok til den nesten er absorbert. Hell i kyllingkraft og halvparten og halvparten. La det småkoke til sausen tykner og har mistet den rå mel-smaken, ca. 7 minutter. Rør inn kylling, erter, gulrøtter og persille, og la det småkoke bare for å varme opp kyllingen. Ta av varmen og visp inn kremosten til den er glatt.
- 4Hell kylling og saus over pastaen i bollen og vend godt. Fordel blandingen i den forberedte ildfaste formen. I en liten bolle, bland sammen brødsmuler og parmesan. Strø brødsmuleblandingen over toppen av formen. Fordel de resterende 2 ss smør, delt opp i små biter, over toppen. Stek til gratengen er veldig boblende og toppen er sprø og gyllen, ca. 25 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
- 5Fotograf: Steve Giralt