Tropiske kyllingpatties

Tropiske kyllingpatties

oppskrift på tropiske kyllingpatties med eksotiske krydder og frukt. enkel å lage og perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 pund kjøttdeig av kylling
  • 2. 2 små jalapeño-pepper, (1 grønn, 1 rød), frøet og finhakket
  • 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1/2 teskje malt allehånde
  • 5. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 6. 2 1/2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 1 liten rød løk, finhakket
  • 8. 1/4 teskje gurkemeie
  • 9. 1 kopp langkornet hvit ris
  • 10. 1 kopp frosne erter, tint
  • 11. 1 1/2 kopper hakket ananas
  • 12. 1/4 kopp hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg kyllingen, halvparten av den grønne jalapeñoen, halvparten av hvitløken, allehånde, 1/4 teskje salt og pepper etter smak i en stor bolle. Bland med hendene og form til fire ovaler med en tykkelse på 1/2 tomme. Legg pattiene på en tallerken, dekk til og sett i kjøleskapet til de skal kokes.
  2. 22. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett halvparten av den røde løken, den resterende grønne jalapeñoen og hvitløken, samt gurkemeie, og kok i 1 minutt. Tilsett risen, 1/4 teskje salt og 2 kopper vann. Kok opp, rør om og skru ned varmen til middels lav; dekk til og la småkoke til risen er mør, ca. 15 minutter. Tilsett erter, men rør ikke; dekk til og sett til side.
  3. 33. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg i pattiene og kok til de er faste, ca. 4 minutter på hver side. Bland ananas, koriander, rød jalapeño, den resterende røde løken og 1/2 spiseskje vegetabilsk olje i en bolle. Krydre med salt.
  4. 44. Rør inn risen og ertene, og smak til med salt og pepper. Server med pattiene og ananas-salsa.
  5. 55. Per porsjon: Kalorier: 517; Totalt fett: 21 gram; Mettet fett: 4 gram; Protein: 29 gram; Totalt karbohydrater: 56 gram; Sukker: 0 gram; Fiber: 4 gram; Kolesterol: 94 milligram; Natrium: 349 milligram
  6. 66. Fotograf: Antonis Achilleos