
Tourtier Six Pie
Lær hvordan du lager en deilig tourtier six pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for dessert eller helgekos. Rask å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Sikt melet og saltet i en bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett smør og spekk, kuttet i små terninger. Bland forsiktig med fingertuppene sammen med det iskalde vannet. Form til en jevn deig. Del deigen i to like deler, pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
- 22. Kjør alle kjøttypene gjennom en fin kjøttkvern. Legg løken i en tørr stekepanne på lav varme og tilsett kjøttet. La det steke forsiktig i sitt eget fett. Når det begynner å dannes saft i bunnen av pannen, krydre med kanel, allehånde, salt og pepper. Fukt kjøttet med vann og la det koke veldig forsiktig, under lokk, i 1 time. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kok potetene i vann. Sil av vannet og mos dem. La dem avkjøle. Bland kjøttfyllet inn i de kalde, moste potetene og bland godt. Smak til med mer salt om nødvendig.
- 33. Kjevle ut én av deigplatene og legg den i en paiform på ca. 25 cm i diameter. Pensle overflaten med eggehvite. Prikk bunnen med en gaffel og fyll med kjøttfyllet, press det lett ned og jevn ut overflaten. Kjevle ut den andre deigplaten. Pensle kanten med eggehvite og legg paideigen oppå fyllet. Fest kantene ved å trykke dem sammen med en krumning. Pensle paien med eggeplomme og stek i 40 minutter.