
Steak au Poivre
Lær hvordan du lager en smakfull steak au poivre med denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant middag. Enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en krydderkvern, grovkvern pepperkornene og fordel dem på en tallerken. (Eller legg pepperkornene i en stor plastpose og knus dem med en kjevle eller baksiden av en liten, tung stekepanne.) Trykk kjøttet inn i pepperkornene slik at det dekker begge sider helt. (Noe vil falle av under koking.)
- 22. Varm opp en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett oljen og deretter kjøttet. Kok i 2 til 4 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvordan du ønsker det stekt. Snu kjøttet og kok ytterligere 2 til 4 minutter. Ta pannen av varmen og tilsett brandy. Sett pannen tilbake på høy varme og kok til væsken har redusert til halvparten, ca. 1 til 2 minutter. Ta kjøttet ut av pannen og sett det til side. Tilsett fløte og smør i pannen og kok til fløten har blitt til en tykk saus. Legg kjøttet tilbake i pannen, sammen med eventuelle oppsamlede safter, og varm det opp. Server kjøttet på varme tallerkener og dekk med sausen. Strø over litt salt etter smak.