Steak au Poivre

Steak au Poivre

Lær hvordan du lager en smakfull steak au poivre med denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant middag. Enkel steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp svarte pepperkorn
  • 2. 4 (6-ounce) indrefiletbiffer
  • 3. 2 teskjeer solsikkeolje
  • 4. 1/2 kopp fransk brandy eller cognac
  • 5. 1 kopp kremfløte
  • 6. 1 spiseskje usaltet smør
  • 7. Salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. I en krydderkvern, grovkvern pepperkornene og fordel dem på en tallerken. (Eller legg pepperkornene i en stor plastpose og knus dem med en kjevle eller baksiden av en liten, tung stekepanne.) Trykk kjøttet inn i pepperkornene slik at det dekker begge sider helt. (Noe vil falle av under koking.)
  2. 22. Varm opp en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett oljen og deretter kjøttet. Kok i 2 til 4 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvordan du ønsker det stekt. Snu kjøttet og kok ytterligere 2 til 4 minutter. Ta pannen av varmen og tilsett brandy. Sett pannen tilbake på høy varme og kok til væsken har redusert til halvparten, ca. 1 til 2 minutter. Ta kjøttet ut av pannen og sett det til side. Tilsett fløte og smør i pannen og kok til fløten har blitt til en tykk saus. Legg kjøttet tilbake i pannen, sammen med eventuelle oppsamlede safter, og varm det opp. Server kjøttet på varme tallerkener og dekk med sausen. Strø over litt salt etter smak.