Røkelaksvafler

Røkelaksvafler

oppskrift på røkelaksvafler, perfekte for en smakfull frokost eller brunch. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 2. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 3. 2 teskjeer dobbelvirkende bakepulver
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 2 kopper melk
  • 7. 2 store egg
  • 8. 100 gram røkt laks, tørket
  • 9. 1 rød løk, skrelt og finhakket
  • 10. 6 spiseskjeer fersk dill
  • 11. Myknet kremost og finhakket vårløk eller crème fraîche (eller rømme) og lakse-kaviar, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm vaffeljernet ditt. Hvis du ønsker å holde de ferdige vaflene varme til servering, forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 22. Smelt smøret og sett det til side. I en stor bolle, visp sammen mel, bakepulver, salt og pepper. I en annen bolle, visp sammen melk og egg til det er godt blandet. Hell de flytende ingrediensene over de tørre og vend forsiktig sammen. Rør inn laks, løk, dill og det smeltede smøret.
  3. 33. Smør eller spray lett på ristene eller vaffeljernet, om nødvendig. Pensle eller spray ristene igjen bare hvis de neste vafflene setter seg fast.
  4. 44. Ha ca. 1/2 kopp av røren (eller den mengden som anbefales i bruksanvisningen til vaffeljernet) på det varme jernet. Fordel røren jevnt over ristene med en metallspatel eller tresleiv, og stopp rett før kanten. Lukk lokket og stek til vaffelen er gyllen og sprø. Server umiddelbart, eller hold vafflene i ett lag på en rist i den forvarmede ovnen mens du lager resten av porsjonen.
  5. 55. Server med enten en skje kremost og et dryss hakket vårløk, eller en generøs skje crème fraîche (eller rømme) og litt lakse-kaviar.