
Ribeye-biffer med cowboysmør
Lær hvordan du lager deilige rib eye steaks med cowboy smør. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 smørstikker saltet smør, myknet
- 1/3 kopp finhakket fersk persille, pluss mer etter behov
- 1/4 teskje rød pepperflak
- En klype grovkvernet svart pepper, pluss mer etter behov
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 sitron, revet skall og delt i to
- Salt, valgfritt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 ribeye-steaks, 5 cm tykke
- 2 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 1For cowboy-smøret: Forbered det i god tid. Lag cowboy-smøret ved å plassere det myke smøret i en bolle utstyrt med en paddlevisp. Pisk det til det er luftig. Tilsett persille, rød pepperflak, svart pepper, hvitløk, sitrusskall og saften av halve sitronen. Bland det godt sammen, og skrap av sidene etter behov. Tilsett mer persille, mer sitronsaft, mer pepper eller salt etter ønske.
- 2Legg ut et langt stykke plastfolie og skje smørblandingen i en lang stripe midt på. Trekk forsiktig den ene siden av plastfolien over smøret, og klem det forsiktig sammen for å forme det til en logg. Fortsett å rulle loggen av smør til den er helt innpakket. Når den er ferdig rullet, vrir du endene (som en godteristang) til de blir veldig stramme (dette betyr at smøret presses sammen inni plasten for å danne en sammenhengende rull). Plasser smør-rullen i kjøleskapet for å stivne, eller i fryseren hvis du vil fremskynde prosessen.
- 3For biffene: Forvarm ovnen til 475 grader Fahrenheit. Strø salt og pepper på begge sider av biffene.
- 4Smelt smøret i en tung, ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Når det er smeltet og har fått en gylden farge, brunes biffene i ca. 45 sekunder på hver side. Sett pannen i ovnen for å fullføre stekingen, ca. 3 minutter.
- 5Legg en tykk skive cowboy-smør på hver biff slik at det begynner å smelte. Server innen 5 minutter.