Brased okseklubber

Brased okseklubber

Lær hvordan du lager deilige braised beef short ribs med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hvetemel til panering
  • 2 teskjeer salt
  • 1 klype malt svart pepper
  • 4 pund storfekortbeinsribbe
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 poteter, skrellet og i terninger
  • 3 løk, hakket
  • 6 gulrøtter, hakket
  • 1 1/2 spiseskje hvetemel
  • 4 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, bland sammen ½ kopp mel, salt og malt svart pepper. Rull ribbeina i det krydrede melet.
  2. 2I en stor gryte eller en støpejernsgryte, varm opp oljen og brun ribbeina godt på alle sider. Hell i 1 kopp kokende vann, tomater og hvitløk. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 1 ½ time, tilsett mer vann om nødvendig.
  3. 3Legg potetene, løken og gulrøttene i gryten. Fortsett å småkoke i ytterligere 30 minutter til 1 time, eller til alle grønnsakene er møre. Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg dem på et serveringsfat.
  4. 4I en separat liten bolle, oppløs 1 ½ spiseskje mel og 2 spiseskjeer vann for hver kopp væske som er igjen i gryten. Tilsett dette i gryten og rør godt til det tykner. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene.