
Brased okseklubber
Lær hvordan du lager deilige braised beef short ribs med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hvetemel til panering
- 2 teskjeer salt
- 1 klype malt svart pepper
- 4 pund storfekortbeinsribbe
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 kopp vann
- 1 kopp hermetiske tomater
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6 poteter, skrellet og i terninger
- 3 løk, hakket
- 6 gulrøtter, hakket
- 1 1/2 spiseskje hvetemel
- 4 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland sammen ½ kopp mel, salt og malt svart pepper. Rull ribbeina i det krydrede melet.
- 2I en stor gryte eller en støpejernsgryte, varm opp oljen og brun ribbeina godt på alle sider. Hell i 1 kopp kokende vann, tomater og hvitløk. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 1 ½ time, tilsett mer vann om nødvendig.
- 3Legg potetene, løken og gulrøttene i gryten. Fortsett å småkoke i ytterligere 30 minutter til 1 time, eller til alle grønnsakene er møre. Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg dem på et serveringsfat.
- 4I en separat liten bolle, oppløs 1 ½ spiseskje mel og 2 spiseskjeer vann for hver kopp væske som er igjen i gryten. Tilsett dette i gryten og rør godt til det tykner. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene.