Hello Fresh Mobile Banner
Brased okseklubber

Brased okseklubber

Lær hvordan du lager deilige braised beef short ribs med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hvetemel til panering
  • 2 teskjeer salt
  • 1 klype malt svart pepper
  • 4 pund storfekortbeinsribbe
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 poteter, skrellet og i terninger
  • 3 løk, hakket
  • 6 gulrøtter, hakket
  • 1 1/2 spiseskje hvetemel
  • 4 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, bland sammen ½ kopp mel, salt og malt svart pepper. Rull ribbeina i det krydrede melet.
  2. 2I en stor gryte eller en støpejernsgryte, varm opp oljen og brun ribbeina godt på alle sider. Hell i 1 kopp kokende vann, tomater og hvitløk. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 1 ½ time, tilsett mer vann om nødvendig.
  3. 3Legg potetene, løken og gulrøttene i gryten. Fortsett å småkoke i ytterligere 30 minutter til 1 time, eller til alle grønnsakene er møre. Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg dem på et serveringsfat.
  4. 4I en separat liten bolle, oppløs 1 ½ spiseskje mel og 2 spiseskjeer vann for hver kopp væske som er igjen i gryten. Tilsett dette i gryten og rør godt til det tykner. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene.