Dobbelstekte pommes frites

Dobbelstekte pommes frites

Lær hvordan du lager perfekte double fried french fries med denne enkle oppskriften. Sprø, gyldne og deilige pommes frites for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. Peanøtt- eller annen vegetabilsk olje til steking
  • 2. 2 pund bakepoteter, for eksempel russet
  • 3. Salt, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell olje i en dypfryer eller en tykkbunnet kjele til det når halvveis opp på sidene av kjelen. Varm opp til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit), bruk et termometer for å måle dette. Mens oljen varmes opp, skrell potetene og skjær dem i jevne staver med en pommes frites-maskin. Etter hvert som du skjærer, legg de kuttede potetene i en bolle med isvann for å fjerne noe av stivelsen og forhindre at de blir brune.
  2. 22. Tørk potetstavene grundig, dette vil forhindre at oljen spruter. Stek potetene i porsjoner slik at ikke pannen blir overfylt, og at oljetemperaturen ikke faller. Kok i 3 minutter til de er myke, men ikke brune. Ta opp potetene med en lang håndtert hullsleiv og la dem renne av på brune papirposer.
  3. 33. Øk oljetemperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg de forstekte potetene tilbake i oljen i porsjoner og kok en gang til i 4 minutter, til de er gylne og sprø. La dem renne av på nye brune papirposer, og legg dem deretter i en serveringsskål med papirhåndklær. Salt og server umiddelbart.