
Dobbelstekte pommes frites
Lær hvordan du lager perfekte double fried french fries med denne enkle oppskriften. Sprø, gyldne og deilige pommes frites for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Hell olje i en dypfryer eller en tykkbunnet kjele til det når halvveis opp på sidene av kjelen. Varm opp til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit), bruk et termometer for å måle dette. Mens oljen varmes opp, skrell potetene og skjær dem i jevne staver med en pommes frites-maskin. Etter hvert som du skjærer, legg de kuttede potetene i en bolle med isvann for å fjerne noe av stivelsen og forhindre at de blir brune.
- 22. Tørk potetstavene grundig, dette vil forhindre at oljen spruter. Stek potetene i porsjoner slik at ikke pannen blir overfylt, og at oljetemperaturen ikke faller. Kok i 3 minutter til de er myke, men ikke brune. Ta opp potetene med en lang håndtert hullsleiv og la dem renne av på brune papirposer.
- 33. Øk oljetemperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg de forstekte potetene tilbake i oljen i porsjoner og kok en gang til i 4 minutter, til de er gylne og sprø. La dem renne av på nye brune papirposer, og legg dem deretter i en serveringsskål med papirhåndklær. Salt og server umiddelbart.