Hello Fresh Mobile Banner
Tyrkia Mulligatawny-suppe med koriander

Tyrkia Mulligatawny-suppe med koriander

oppskrift på en smakfull kalkun mulligatawny suppe med frisk koriander, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Kjøttrester av en stekt kalkun, brutt i store biter
  • Omtrent 4 1/2 liter (18 kopper) pluss 1/3 kopp vann
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 terninger på 2,5 cm med fersk, skrelt ingefærrot
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer karrypulver
  • 3/4 teskje malt spisskummen
  • 2 store kokte poteter (ca. 450 gram totalt)
  • 4 kopper hakket løk
  • 3 gulrøtter, skivet
  • 1 kopp hermetisk usøtet kokosmelk (finnes i asiatiske markeder, spesialbutikker og noen supermarkeder)
  • 1/4 kopp fersk limesaft eller etter smak
  • 1/3 kopp finhakket fersk koriander, pluss korianderstilker til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele eller gryte kombinerer du kjøttet med 4 ½ liter vann, eller nok til å dekke det, og lar det småkoke, uten lokk, i 3 timer. Sil kraften gjennom en stor sikt over en stor bolle, hell den tilbake i kjelen, og kok den opp til den er redusert til omtrent 10 kopper.
  2. 2I en blender moser du hvitløk og ingefærrot sammen med den resterende tredjedelen av en kopp vann. I en tykkbunnet kjele varmer du opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og koker deretter puréen under omrøring i 2 minutter, eller til væsken er fordampet. Tilsett karri- og spisskummenpulveret, og kok blandingen under omrøring i 1 minutt. Tilsett potetene, skrelte og kuttet i terninger, løk, gulrøtter og 5 kopper av kraften, og la det småkoke under lokk i 30 minutter, eller til grønnsakene er veldig myke. I en blender purerer du blandingen i porsjoner til den er jevn, og overfører den til en annen stor kjele etter hvert som den er most. Rør inn den resterende kraften, kokosmelken, limesaften og salt etter smak, og la suppen småkoke i 10 minutter. Rør inn den hakkede korianderen.
  3. 3Suppen kan lages 2 dager på forhånd, avkjøles helt, uten lokk, og oppbevares dekket og avkjølt. Suppen holder seg, dekket og frosset, i 2 måneder. Server suppen garnert med korianderkvister.