Sukiyaki Osaka-stil

Sukiyaki Osaka-stil

oppskriften på sukiyaki osakastyle gir deg en autentisk japansk smak hjemme. enkel å lage, perfekt for kosekvelden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 til 12 shiitake-sopper, tørket og trimmet, krysset notert på hattene, hvis veldig store, delt i to
  • 2. 2 kaker grillet bønneost (yakidofu)**, kuttet i 3,8 cm kvadrater når du arrangerer fatet
  • 3. 1/2 pund shirataki-filamenter, forkokt i 1 til 2 minutter
  • 4. 12 små biter hvete-gluten (fu), bløtlagt i omtrent 5 minutter, forsiktig presset ut og avrent
  • 5. 2 unser storfe-svett
  • 6. 3 spiseskjeer sukker
  • 7. Flere kopper vann (eller halv vann, halv sake)
  • 8. 1/2 kopp sake
  • 9. 1/2 kopp mørk soyasaus
  • 10. 6 egg
  • 11. 900 gram storfekjøtt av indrefilet, godt marmorert*
  • 12. 6 grønne løk, skåret diagonalt i 4 cm lange biter
  • 13. 1 bunt trefoil, hvis stilkene er veldig lange, kuttet i to

Fremgangsmåte

  1. 11. Koking ved bordet: Plasser den tomme sukiyaki-pannen eller den store støpejernsgryten over varmekilden (eller bruk en elektrisk stekepanne) ved bordet. Begynn å smelte talg i pannen på middels varme, ved bruk av lange spisepinner (eller en fonduegaffel) for å bevege det rundt slik at hele bunnen av pannen blir godt smurt. Fettet skal lett begynne å ryke. Strø raskt omtrent 3 spiseskjeer sukker over bunnen og fortsett å bevege fettet i pannen (det skal ennå ikke være helt smeltet). Sukkeret vil karamellisere, bli brunt og klissete. På dette tidspunktet, tilsett omtrent 1/4 kopp vann og 1/4 kopp sake. Det vil komme noe spruting (men dette er med på å underholde gjestene). Tilsett sake, rør; tilsett mørk soyasaus, rør. Begynn kokingen ved å legge noen skiver storfekjøtt i pannen. Storfekjøttet skal koke i omtrent ett minutt. Legg til mer storfekjøtt, bytt til grønnsaker – inkludert shirataki, tofu og fu – og veksle tilbake til storfekjøtt. Hver gjest skal legge i pannen det han eller hun liker. Tilsett vann (eller halvparten vann/halvparten sake) i pannen av og til, etter hvert som sausen reduseres. Ingrediensene skal ikke svømme i sausen; væsken skal bare holde bunnen av pannen dekket.
  2. 22. Sett hver plass med en individuell dippeskål hvor et egg er knekket. Dette er selve dippesausen. (Hvis du serverer et helt egg ved hver plass, noe som er tiltalende, bør du ha en asjett eller en annen beholder til de tomme skallet.) Hver gjest blander egget med spisepinner eller gaffel. Som med de andre nabemonoene, er langhåndsede fonduegaffler best for de som er litt usikre på å bruke spisepinner, men spisekniver vil også fungere i en nødsituasjon.
  3. 33