
30-minutters kalkunchili
Lær hvordan du lager en deilig kalkun-chili på bare 30 minutter. Perfekt for travle hverdager! Enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 sskje ekstra virgin olivenolje
- 2. 1 middels stor gul løk, hakket
- 3. 5 hvitløksfedd, hakket
- 4. Kosher-salt
- 5. 2 teskjeer chilipulver
- 6. 1 teskje tørket oregano
- 7. 1 spiseskje tomatpuré
- 8. 1 chipotle-chili i adobo, grovhakket, med 1 spiseskje saus
- 9. 450 gram kalkunkjøtt, karbonadedeig
- 10. 1 (340 gram) mexicansk øl i lagerstil
- 11. 1 (340 gram) hermetiske hele, skrellede tomater med juice
- 12. 1 (425 gram) hermetiske kidneybønner, skylt og avrent
- 13. Skivede vårløk, korianderkvister, avokado, rømme, revet Monterey Jack-ost, og/eller tortillachips, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Varm opp olivenolje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, 1 spiseskje salt, chilipulver og oregano, og kok under omrøring til det begynner å dufte, ca. 3 minutter.
- 42. Rør inn tomatpuré og chipotle-chili og saus; kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett kalkunkjøttet, og bruk en tresleiv til å bryte det opp. Kok til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 3 minutter. Hell i øl og la det småkoke til det er redusert til omtrent halvparten, ca. 8 minutter.
- 5Tilsett tomater, og knus dem med fingrene direkte i pannen, sammen med saften og bønnene; kok opp. La det småkoke, uten lokk og med jevnt omrøring av og til, til det er tykt, ca. 10 minutter.
- 63. Fordel chilien i skåler og server med ønskede garnityr.
- 74. Kalorier: 400
- 85. Totalt fett: 13 gram
- 96. Mettet fett: 1,5 gram
- 107. Totalt karbohydrat: 34 gram
- 118. Protein: 38 gram
- 129. Natrium: 510 milligram
- 1310. Kolesterol: 45 milligram
- 1411. Fiber: 12 gram