Mu Shu Kylling

Mu Shu Kylling

Lær hvordan du lager mu shu chicken hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag som hele familien vil elske.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp hoisinsaus, pluss mer til servering
  • 2. 3 spiseskjeer soyasaus med lavt saltinnhold
  • 3. 2 spiseskjeer mirin
  • 4. 1 1/2 spiseskjeer sesamolje
  • 5. 3 spiseskjeer skrelt og finhakket fersk ingefær
  • 6. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 450 gram benfri, skinnfri kyllinglår, skåret i skiver
  • 9. 3 spiseskjeer rapsolje
  • 10. 1 rød paprika, renset for frø og membran, juliennestekt
  • 11. 1/2 gul løk, tynnsnittet
  • 12. 1/2 middels stor grønnkål, finstrimlet
  • 13. 1/2 stor Napa-kål, finstrimlet
  • 14. 1/2 middels stor lilla kål, finstrimlet
  • 15. 1/2 kopp juliennestekte gulrøtter
  • 16. 1 kopp skivede sjampinjonger
  • 17. 1/4 kopp skivede bambusspirer, drenert
  • 18. 1/4 kopp skivede vannkastanjer, drenert
  • 19. 4 egg, pisket
  • 20. 2 oppskrifter kinesiske pannekaker med vårløk, oppskrift følger
  • 21. 3 spiseskjeer ristet svart sesamfrø
  • 22. 1 liten bunt vårløk, finhakket
  • 23. Friske korianderblader, til servering, valgfritt
  • 24. Sriracha, til servering, valgfritt
  • 25. 3/4 kopp hvetemel
  • 26. 1/4 kopp risemel
  • 27. 1/2 teskje salt
  • 28. 1/8 teskje ristet sesamolje
  • 29. 2 egg
  • 30. 2 vårløk, finhakket
  • 31. Non-stick stekespray

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Visp hoisin, soy, mirin, sesamolje, hvitløk og ingefær i en blandingsbolle.
  3. 3Krydre med salt og pepper.
  4. 4Tilsett den skivede kyllingen og vend godt slik at den dekkes jevnt.
  5. 5Mariner kyllingen, dekket, ved romtemperatur i 20 til 30 minutter.
  6. 6Når det gjenstår 5 minutter av marineringstiden, varm opp en stor wok eller stekepanne på høy varme og tilsett 2 spiseskjeer rapsolje for å varme opp.
  7. 7Bruk en hullsleiv og sil kyllingen over i den veldig varme woken eller stekepannen.
  8. 8Kok, la den få farge, og rør av og til, i omtrent 2 minutter.
  9. 9Tilsett rød paprika og løkskivene, og la dem mykne i ett minutt til.
  10. 10Deretter tilsetter du kål og gulrøtter og koker, og rører av og til, til de begynner å få litt farge, ca. 2 minutter.
  11. 11Skyv kylling og grønnsaker til siden av woken, og rør inn sopp, bambusskudd og vannkastanjer.
  12. 12Ta av varmen og sett til side, hold det varmt.
  13. 13Sett en non-stick stekepanne over middels varme og tilsett den resterende spiseskjeen rapsolje.
  14. 14Hell i de piskede eggene og la dem røre seg til eggerøre, ca. 2–3 minutter.
  15. 15Når de er ferdige, bruk en slikkepott og del eggene opp i biter, og ha dem over i kyllingen.
  16. 16Vend godt slik at alt blander seg.
  17. 17Smør ca. 1 spiseskje hoisinsaus på hver kinesiske pannekake med vårløk.
  18. 18Topp med litt mu shu-kylling, sesamfrø og vårløk.
  19. 19Tilsett korianderblader hvis ønskelig.
  20. 20Rull opp som en pannekake og server med Sriracha hvis ønskelig.
  21. 21I en middels stor glassbolle, visp sammen mel, salt, 1 kopp vann, sesamolje og egg; røren skal være glatt og uten klumper.
  22. 22Varm opp en crepe-panne eller en 20 cm non-stick stekepanne på middels varme.
  23. 23Lettsmør pannen med non-stick matlagingsspray.
  24. 24Hell i 1/4 kopp av røren og roter pannen forsiktig i noen sekunder for å fordele røren jevnt i et tynt lag over bunnen.
  25. 25Tilsett 1 til 2 spiseskjeer vårløk på hver pannekake på dette tidspunktet.
  26. 26Kok pannekaken til undersiden er blek og den er akkurat fast, ca. 1 minutt.
  27. 27Vend pannekaken og kok i ytterligere 30 sekunder.
  28. 28Ta den ut av pannen og legg den på en tallerken, dekk med et kjøkkenhåndkle.
  29. 29Fortsett med resten av røren til alle pannekakene er laget.
  30. 30Hold dem varme til servering.