
Mu Shu Kylling
Lær hvordan du lager mu shu chicken hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag som hele familien vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp hoisinsaus, pluss mer til servering
- 2. 3 spiseskjeer soyasaus med lavt saltinnhold
- 3. 2 spiseskjeer mirin
- 4. 1 1/2 spiseskjeer sesamolje
- 5. 3 spiseskjeer skrelt og finhakket fersk ingefær
- 6. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. 450 gram benfri, skinnfri kyllinglår, skåret i skiver
- 9. 3 spiseskjeer rapsolje
- 10. 1 rød paprika, renset for frø og membran, juliennestekt
- 11. 1/2 gul løk, tynnsnittet
- 12. 1/2 middels stor grønnkål, finstrimlet
- 13. 1/2 stor Napa-kål, finstrimlet
- 14. 1/2 middels stor lilla kål, finstrimlet
- 15. 1/2 kopp juliennestekte gulrøtter
- 16. 1 kopp skivede sjampinjonger
- 17. 1/4 kopp skivede bambusspirer, drenert
- 18. 1/4 kopp skivede vannkastanjer, drenert
- 19. 4 egg, pisket
- 20. 2 oppskrifter kinesiske pannekaker med vårløk, oppskrift følger
- 21. 3 spiseskjeer ristet svart sesamfrø
- 22. 1 liten bunt vårløk, finhakket
- 23. Friske korianderblader, til servering, valgfritt
- 24. Sriracha, til servering, valgfritt
- 25. 3/4 kopp hvetemel
- 26. 1/4 kopp risemel
- 27. 1/2 teskje salt
- 28. 1/8 teskje ristet sesamolje
- 29. 2 egg
- 30. 2 vårløk, finhakket
- 31. Non-stick stekespray
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Visp hoisin, soy, mirin, sesamolje, hvitløk og ingefær i en blandingsbolle.
- 3Krydre med salt og pepper.
- 4Tilsett den skivede kyllingen og vend godt slik at den dekkes jevnt.
- 5Mariner kyllingen, dekket, ved romtemperatur i 20 til 30 minutter.
- 6Når det gjenstår 5 minutter av marineringstiden, varm opp en stor wok eller stekepanne på høy varme og tilsett 2 spiseskjeer rapsolje for å varme opp.
- 7Bruk en hullsleiv og sil kyllingen over i den veldig varme woken eller stekepannen.
- 8Kok, la den få farge, og rør av og til, i omtrent 2 minutter.
- 9Tilsett rød paprika og løkskivene, og la dem mykne i ett minutt til.
- 10Deretter tilsetter du kål og gulrøtter og koker, og rører av og til, til de begynner å få litt farge, ca. 2 minutter.
- 11Skyv kylling og grønnsaker til siden av woken, og rør inn sopp, bambusskudd og vannkastanjer.
- 12Ta av varmen og sett til side, hold det varmt.
- 13Sett en non-stick stekepanne over middels varme og tilsett den resterende spiseskjeen rapsolje.
- 14Hell i de piskede eggene og la dem røre seg til eggerøre, ca. 2–3 minutter.
- 15Når de er ferdige, bruk en slikkepott og del eggene opp i biter, og ha dem over i kyllingen.
- 16Vend godt slik at alt blander seg.
- 17Smør ca. 1 spiseskje hoisinsaus på hver kinesiske pannekake med vårløk.
- 18Topp med litt mu shu-kylling, sesamfrø og vårløk.
- 19Tilsett korianderblader hvis ønskelig.
- 20Rull opp som en pannekake og server med Sriracha hvis ønskelig.
- 21I en middels stor glassbolle, visp sammen mel, salt, 1 kopp vann, sesamolje og egg; røren skal være glatt og uten klumper.
- 22Varm opp en crepe-panne eller en 20 cm non-stick stekepanne på middels varme.
- 23Lettsmør pannen med non-stick matlagingsspray.
- 24Hell i 1/4 kopp av røren og roter pannen forsiktig i noen sekunder for å fordele røren jevnt i et tynt lag over bunnen.
- 25Tilsett 1 til 2 spiseskjeer vårløk på hver pannekake på dette tidspunktet.
- 26Kok pannekaken til undersiden er blek og den er akkurat fast, ca. 1 minutt.
- 27Vend pannekaken og kok i ytterligere 30 sekunder.
- 28Ta den ut av pannen og legg den på en tallerken, dekk med et kjøkkenhåndkle.
- 29Fortsett med resten av røren til alle pannekakene er laget.
- 30Hold dem varme til servering.