GZs Ultimate BLT

GZs Ultimate BLT

Lær hvordan du lager gz's ultimate blt med en enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller lunsj, med sprøtt bacon, frisk salat og kremet majones.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 8 skiver av hellefontomat i 3/4 tomme tykkelse
  • 1 teskje fleur de sel havsalt, pluss mer for krydring
  • 1 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer for krydring
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 12 skiver Applewood-røkt bacon, kuttet 1/4 tomme tykt fra baconblokken
  • 1/2 kopp julienne-strimler av rød løk
  • 2 spiseskjeer majones
  • Fire skiver av landbrød i 1/2 tomme tykkelse, ristet
  • 1 avokado, skåret i 1/4 tomme tykke skiver
  • 2 kopper smørsalatblader
  • 2 spiseskjeer estragonblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Legg tomatskivene på et brett eller en stor tallerken. Strø over fleur de sel og svart pepper. Drypp eddik og olje over tomatene. La det stå i 15 minutter.
  3. 3Legg baconen på et stekebrett, og krydre med en generøs mengde svart pepper. Pensle litt av saften fra de krydrede tomatene over baconen, og topp med rødløken. Stek baconen til den er gyllenbrun og fettet har rent ut, ca. 20 minutter.
  4. 4Smør 1 ½ teskje majones på hver skive landbrød. Topp hver med 3 skiver bacon og løk. Spar baconfettet. Krydre avokadoen med salt og pepper, og legg den på toppen av baconen. Deretter legger du 2 marinerte tomatskiver på hver sandwich.
  5. 5I en egen bolle, lett bland salat og estragon med en liten mengde av baconfettet, og smak til med salt og pepper etter behov. Topp sandwichene med salaten, og server dem varme.