
Pasta med erter, ricotta salata og sitron
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull pasta med erter, ricotta salata og sitron. Perfekt for en lett og rask middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 unser tørket pasta, for eksempel farfalle
- 1 kopp frosne erter
- 1/4 kopp ferske basilikumblader, godt pakket
- 3 unser ricotta salata-ost*
- 1 sitron
- 1 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje finhakkede ferske estragonblader
- *finnes i spesialbutikker og mange supermarkeder
Fremgangsmåte
- 1Fyll en 4-liters kjele tre fjerdedeler full med saltet vann og kok opp til pasta og erter. Riv basilikum i små biter og del ricotta salata i omtrent 1/2 tomme tykke biter. I en stor bolle finrevet sitrusskall fra sitronen og press ut nok sitronsaft til å måle én spiseskje. Tilsett basilikum, ost og olje. Kok pasta i det kokende vannet til den er nesten al dente. Rør inn erter og fortsett å koke til pastaen er al dente og ertene er møre. Sil av pasta og erter godt. Ha pasta og erter i bollen og vend forsiktig sammen. Krydre pastaen med salt og pepper, og dryss over estragon.