Persimonskrem med honningpisket krem

Persimonskrem med honningpisket krem

Oppdag hvordan du lager en smakfull persimmon flans toppet med honningkrem. Perfekt som en søt avslutning på måltidet, enkel å lage og elegant å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper sukker
  • 2. 1/2 teskje malt kanel
  • 3. 1/2 teskje malt koriander
  • 4. 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 5. 3 egg
  • 6. 1/2 kopp persimmonpulp
  • 7. 1/2 (12-ounce) boks kondensert melk
  • 8. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. Saften av 1/2 sitron
  • 10. 1/4 kopp vann
  • 11. 1/4 kopp kremfløte
  • 12. 1/4 kopp blomster- eller villblomsthonning

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en stor blandebolle, kombiner ½ kopp sukker med kanel, koriander og muskatnøtt. Bruk en elektrisk mikser på middels hastighet, og bland godt, mens du tilsetter eggene ett etter ett. Deretter tilsetter du persimmon-pureen til blandingen binder seg sammen. Tilsett den kondenserte melken, vaniljen og sitronsaften, og bland til røren er jevn. Sett til side.
  3. 33. I en tykkbunnet kjele, kombiner de resterende ¾ koppene med sukker og vann, og kok opp på middels varme til sukkeret karamelliserer, omtrent 10 minutter. Når sukkeret har karamellisert, fjern umiddelbart fra varmen for å stoppe kokeprosessen.
  4. 44. Sett sammen fire små ramekiner eller porsjonsformer på 175–225 ml. Mens du har en ovnshanske på hånden som holder kjelen, hell forsiktig litt karamell i bunnen av hver ramekin. Deretter heller du omtrent ⅓ kopp persimmonrøre oppå karamellen. Plasser ramekinene i en dyp ildfast form, og hell nok vann rundt dem til å nå halvveis opp på sidene. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 30–40 minutter, eller til fløtene er stivnet. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle. Sett fløtene i kjøleskapet, dekket med plastfolie, for å sette seg.
  5. 55. Rett før servering, pisk kremfløten i en middels stor bolle til den danner myke topper. Rør inn honningen, og pisk igjen. Sett til side.
  6. 66. Ta fløtene ut av kjøleskapet, og bruk en liten skarp kniv til å gå rundt kanten på hver. Hold en desserttallerken over hver ramekin, og snu dem opp ned slik at fløten og karamellen kommer i midten av tallerkenen. Legg en klatt honningpisket krem på hver porsjon, og server.