
Persimonskrem med honningpisket krem
Oppdag hvordan du lager en smakfull persimmon flans toppet med honningkrem. Perfekt som en søt avslutning på måltidet, enkel å lage og elegant å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper sukker
- 2. 1/2 teskje malt kanel
- 3. 1/2 teskje malt koriander
- 4. 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 5. 3 egg
- 6. 1/2 kopp persimmonpulp
- 7. 1/2 (12-ounce) boks kondensert melk
- 8. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 9. Saften av 1/2 sitron
- 10. 1/4 kopp vann
- 11. 1/4 kopp kremfløte
- 12. 1/4 kopp blomster- eller villblomsthonning
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en stor blandebolle, kombiner ½ kopp sukker med kanel, koriander og muskatnøtt. Bruk en elektrisk mikser på middels hastighet, og bland godt, mens du tilsetter eggene ett etter ett. Deretter tilsetter du persimmon-pureen til blandingen binder seg sammen. Tilsett den kondenserte melken, vaniljen og sitronsaften, og bland til røren er jevn. Sett til side.
- 33. I en tykkbunnet kjele, kombiner de resterende ¾ koppene med sukker og vann, og kok opp på middels varme til sukkeret karamelliserer, omtrent 10 minutter. Når sukkeret har karamellisert, fjern umiddelbart fra varmen for å stoppe kokeprosessen.
- 44. Sett sammen fire små ramekiner eller porsjonsformer på 175–225 ml. Mens du har en ovnshanske på hånden som holder kjelen, hell forsiktig litt karamell i bunnen av hver ramekin. Deretter heller du omtrent ⅓ kopp persimmonrøre oppå karamellen. Plasser ramekinene i en dyp ildfast form, og hell nok vann rundt dem til å nå halvveis opp på sidene. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 30–40 minutter, eller til fløtene er stivnet. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle. Sett fløtene i kjøleskapet, dekket med plastfolie, for å sette seg.
- 55. Rett før servering, pisk kremfløten i en middels stor bolle til den danner myke topper. Rør inn honningen, og pisk igjen. Sett til side.
- 66. Ta fløtene ut av kjøleskapet, og bruk en liten skarp kniv til å gå rundt kanten på hver. Hold en desserttallerken over hver ramekin, og snu dem opp ned slik at fløten og karamellen kommer i midten av tallerkenen. Legg en klatt honningpisket krem på hver porsjon, og server.