
Maple Walnut Cookies
oppskrift på maplewalnut cookies – sprø og søte kjeks med valnøtter og lønnesirup. enkel å lage og perfekt til kos eller gjestebesøk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 teskje natron
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1 stang usaltet smør, romtemperert
- 5. 2/3 kopp pakket mørk brunt sukker
- 6. 1/2 kopp 100 % lønnesirup
- 7. 1 stort egg
- 8. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 1/4 teskje lønnesirupekstrakt
- 10. Kokespray
- 11. 1/2 kopp turbinadosukker
- 12. 1/2 kopp valnøtt-halvdeler
Fremgangsmåte
- 11. Visp melet, natron og salt i en middels stor bolle. Pisk smør og brunt sukker i en stor bolle med en mikser på middels-høy hastighet til det er luftig, ca. 3 minutter. Rør inn lønnesirup, egg, vanilje og lønnesirupekstrakt. (Blandingen kan se ut som den skiller seg.) Reduser mikserens hastighet til middels-lav; tilsett melet og rør til det er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet til deigen ikke lenger er klissete, ca. 30 minutter (den vil fortsatt være myk).
- 22. Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 175°C. Smør to bakeplater med bakefett. Ha turbinadosukker i en flat skål. Rull teskjeer av deigen til 2,5 cm store baller, og rull dem deretter i turbinadosukkeret. Trykk en halv valnøtt inn i midten av hver kjeks og legg dem med 5 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene.
- 33. Stek, bytt plass på platene halvveis, til kantene på kjeksene er faste men midten fortsatt er myk, i 12 til 14 minutter. La dem avkjøle i 5 minutter på bakeplatene, før de flyttes over på rist for å avkjøle helt.
- 44. Fotografert av Levi Brown