Bringing in a Bag

Bringing in a Bag

Lær hvordan du briner i pose for å oppnå saftig og mørt kjøtt eller fisk. En enkel oppskrift og tips for perfekt resultat hver gang.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. To plastposer til ovn i størrelse som en kalkun eller brineposer (se Kok's Note)
  • 2. 2. En stor stekepanne
  • 3. 3. En fersk eller tint frossen kalkun (12 til 20 pund), forberedt for brining som beskrevet ovenfor
  • 4. 4. Oppskrift på einerbrine

Fremgangsmåte

  1. 11. Nest en plastpose for ovn inni en annen for å lage en dobbel lagtykkelse (se Kok’s Note). Plasser den doble posen, med åpningen bred og vendt oppover, i stekepannen. Brett tilbake den øverste tredjedelen av den doble posen for å lage en krage (dette hjelper med å holde posene åpne). Plasser kalkunen inni den doble posen. Fold ut kragen på den doble posen og hell saltlaken over fuglen, og tilsett deretter 2 kopper kaldt vann. Dra opp toppen av den indre posen, og klem ut så mye luft som mulig, og sikre den med en vridding. Gjør det samme med den ytre posen. Vend pakken slik at kalkunen ligger med brystet ned i stekepannen, og sett den i kjøleskapet i minst 12 timer og opptil 24 timer. Roter kalkunen 3 eller 4 ganger mens den saltlakes. Fjern kalkunen fra saltlaken. Kast posene, saltlaken og eventuelle herdede urter eller krydder som er igjen på fuglen. Skyll kalkunen under kaldt vann og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Sett kalkunen tilbake i stekepannen og oppbevar den i kjøleskapet, uten å dekke den til, i minst 6 timer eller over natten. Denne hvileperioden gjør at skinnet på kalkunen tørker litt, slik at det blir sprøtt når det stekes. Kalkunen er nå klar til å bli stekt.
  2. 22. Nest en plastpose for ovn inni en annen for å lage en dobbel lagtykkelse (se Kok’s Note). Plasser den doble posen, med åpningen bred og vendt oppover, i stekepannen.
  3. 33. Brett tilbake den øverste tredjedelen av den doble posen for å lage en krage (dette hjelper med å holde posene åpne). Plasser kalkunen inni den doble posen. Fold ut kragen på den doble posen og hell saltlaken over fuglen, og tilsett deretter 2 kopper kaldt vann. Dra opp toppen av den indre posen, og klem ut så mye luft som mulig, og sikre den med en vridding. Gjør det samme med den ytre posen. Vend pakken slik at kalkunen ligger med brystet ned i stekepannen, og sett den i kjøleskapet i minst 12 timer og opptil 24 timer. Roter kalkunen 3 eller 4 ganger mens den saltlakes.
  4. 44. Fjern kalkunen fra saltlaken. Kast posene, saltlaken og eventuelle herdede urter eller krydder som er igjen på fuglen. Skyll kalkunen under kaldt vann og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Sett kalkunen tilbake i stekepannen og oppbevar den i kjøleskapet, uten å dekke den til, i minst 6 timer eller over natten. Denne hvileperioden gjør at skinnet på kalkunen tørker litt, slik at det blir sprøtt når det stekes. Kalkunen er nå klar til å bli stekt.
  5. 55. Kok’s Note: Plastposer for ovn (laget av Reynolds) finnes sammen med andre matoppbevaringsposer i supermarkedene. Kjøp poser som er store nok til kalkun. De er mattrygge, i tillegg er de store, sterke, riftesikre og leveres med vridding. Ikke bruk plastavfallsposer, da de ikke er ment for matoppbevaring. Jeg bruker en dobbel lagtykkelse av poser som en forsiktighetsregel mot lekkasje. Av samme grunn plasserer jeg den posede kalkunen i en stekepanne.
  6. 66. Plastposer for ovn (laget av Reynolds) finnes sammen med andre matoppbevaringsposer i supermarkedene. Kjøp poser som er store nok til kalkun. De er mattrygge, i tillegg er de store, sterke, riftesikre og leveres med vridding. Ikke bruk plastavfallsposer, da de ikke er ment for matoppbevaring. Jeg bruker en dobbel lagtykkelse av poser som en forsiktighetsregel mot lekkasje. Av samme grunn plasserer jeg den posede kalkunen i en stekepanne.