Hello Fresh Mobile Banner
Neelys smørkjeks

Neelys smørkjeks

Lær hvordan du lager neelys smørkjeks med vår enkle oppskrift. Perfekt som en søt småkake til kaffen eller som gave. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 3 3/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 3/4 teskje fint salt
  • 3 1/2 staver (14 unser) usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/4 kopper melis
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • Dekorasjonssukker og royal icing, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Sikt sammen melet og saltet i en stor bolle.
  2. 2Ha smøret i en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, og pisk på middels hastighet til det er luftig og lett, ca. 2 minutter. Tilsett melis og vanilje, og bland til det er godt kombinert. Senk hastigheten til lav, og tilsett langsomt melet og saltet i blandingen med smør og sukker, mens du blander på lav hastighet til deigen samler seg og er glatt. Hell deigen ut på et stykke plastfolie. Del deigen i fire deler, pakk hver del inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 2 timer.
  3. 3Når du er klar til å steke småkakene, forvarm ovnen til 175 °C (350 °F). Legg to bakeplater på 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) med bakepapir.
  4. 4Ta deigen ut av kjøleskapet og la den myke opp litt. Bruk en kjevle støvet med mel, og kjevle ut en av deigkvartene (hold de andre i kjøleskapet til du skal bruke dem), på en lett melet arbeidsflate til en tykkelse på 0,6–0,3 cm (1/4 til 1/8 tomme). Kutt ut småkakene i ønskede former, og bruk deretter en metallspatel til å flytte småkakene over på en av de forberedte bakeplatene, med ca. 3,8 cm (1 1/2 tommer) mellomrom. Strø over dekorasjonsukker, hvis ønskelig.
  5. 5Gjenta med resten av deigen.
  6. 6Stek småkakene til de er lysebrune rundt kantene og på bunnen, i 8 til 12 minutter. La dem avkjøle kort på platene, og bruk en metallspatel til å flytte småkakene over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.