Ris med kylling  
Arroz con Pollo

Ris med kylling Arroz con Pollo

Lær hvordan du lager deilig arroz con pollo, en smakfull rett med ris og kylling. Perfekt for hverdagsmiddagen eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (1,4 kg) kylling, delt i 8 biter, skinn fjernet
  • 2. Salt og pepper
  • 3. 1 lime, presset
  • 4. 1/2 kopp rent spansk olivenolje
  • 5. 1 løk, finhakket
  • 6. 1 grønn paprika, finhakket
  • 7. 1 rød paprika, finhakket
  • 8. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1 kopp ferdiglaget tomatsaus
  • 10. 1 teskje malt spisskummen
  • 11. 1 laurbærblad
  • 12. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 13. 340 gram øl
  • 14. 1/2 kopp sherry
  • 15. 3 kopper kyllingkraft
  • 16. 1 1/2 kopper Valencia-ris, bløtlagt i kaldt vann i 1 time
  • 17. 5 safranstråder
  • 18. 1 kopp frosne søt erter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Krydre kyllingen med salt, pepper og limesaft. I en stor kasserolle eller en støpejernspanne, varm opp olivenoljen. Brun kyllingen, fjern den fra pannen og sett til side.
  3. 33. Tilsett løk, paprika og hvitløk i kasserollen. Kok til de er gjennomsiktige. Tilsett tomatsaus, spisskummen og laurbærblad; kok i ytterligere 5 minutter. Legg i kyllingen, vin, øl og sherry, og kok i 5 til 8 minutter. Tilsett kraften, kok opp og juster krydderet. Rør inn den avdryppede risen og safranen.
  4. 44. Kok opp blandingen, dekk til og sett i ovnen i 20 minutter.
  5. 55. Ta risen ut av ovnen og tilsett erter, og rør forsiktig slik at risen blir luftig og ertene blandes inn samtidig. Server varm.