
Tempura
Lær hvordan du lager perfekt tempura med denne enkle oppskriften. Sprø grønnsaker og sjømat dyppet i lett tempuradeig, ideell for en smakfull forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 eggeplomme
- 2. 1 kopp isvann
- 3. 1 kopp rismel
- 4. 1/2 kopp mirin eller sake
- 5. 1/2 kopp Tamari soyasaus
- 6. 1 teskje sukker
- 7. 1/4 kopp revet daikonradise
- 8. 1 teskje ingefær, revet
- 9. Vegetabilsk olje, til steking
- 10. 1 spiseskje sesamolje, til smakstilsetning av stekeoljen
- 11. 1 kopp mel, til støving
- 12. 1/2 pund store reker, renset, med halen på
- 13. 1/2 pund kamskjell
- 14. 1 kopp broccolibuketter
- 15. 1 søtpotet, skrelt og skåret i 1/4-tommers skiver
- 16. 2 gulrøtter, skrelt og skåret diagonalt i strimler
- 17. 4 unser kinesiske grønne bønner, endene trimmet
- 18. 4 unser sopp
- 19. 5 stilker asparges, endene trimmet
- 20. 1 rød paprika, skåret i strimler
- 21. 2 japanske auberginer, delt i to og skåret i 1/4-tommers skiver
Fremgangsmåte
- 1I en bolle for blanding, lett pisk eggeplomme og hell i isvann, bland forsiktig. Tilsett melet på en gang, rør noen ganger med en gaffel til ingrediensene er løst blandet. Røren skal være noe klumpete.
- 24 porsjoner
- 3I en liten kjele over lav-medium varme, bland mirin, soyasaus og sukker. Kok i 3 til 5 minutter til sukkeret er oppløst. Overfør til en bolle, tilsett revet reddik og ingefær rett før servering.
- 4Varm opp ca. 5 cm vegetabilsk olje til 190°C (375°F) i en wok eller frityrgryte. Smak til med sesamolje. Tørk grønnsakene godt. Vend reker og grønnsaker i melet for å absorbere gjenværende fuktighet, rist av overflødig. Dypp rekene og grønnsakene i røren én etter én. Slipp 6 biter om gangen i den varme oljen. Ikke overfyll pannen. Stek til de er gyldne og sprø, snu én gang, ca. 3 minutter. For å holde oljen ren, skum av små biter av røre som flyter opp mellom batchene. Ta de friterte bitene opp av oljen og la dem renne av på et kjøkkenpapir i noen sekunder. Server med dippesaus.