
Tempura
Lær hvordan du lager perfekt tempura med denne enkle oppskriften. Sprø grønnsaker og sjømat dyppet i lett tempuradeig, ideell for en smakfull forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1I en bolle for blanding, lett pisk eggeplomme og hell i isvann, bland forsiktig. Tilsett melet på en gang, rør noen ganger med en gaffel til ingrediensene er løst blandet. Røren skal være noe klumpete.
- 24 porsjoner
- 3I en liten kjele over lav-medium varme, bland mirin, soyasaus og sukker. Kok i 3 til 5 minutter til sukkeret er oppløst. Overfør til en bolle, tilsett revet reddik og ingefær rett før servering.
- 4Varm opp ca. 5 cm vegetabilsk olje til 190°C (375°F) i en wok eller frityrgryte. Smak til med sesamolje. Tørk grønnsakene godt. Vend reker og grønnsaker i melet for å absorbere gjenværende fuktighet, rist av overflødig. Dypp rekene og grønnsakene i røren én etter én. Slipp 6 biter om gangen i den varme oljen. Ikke overfyll pannen. Stek til de er gyldne og sprø, snu én gang, ca. 3 minutter. For å holde oljen ren, skum av små biter av røre som flyter opp mellom batchene. Ta de friterte bitene opp av oljen og la dem renne av på et kjøkkenpapir i noen sekunder. Server med dippesaus.