Tempura

Tempura

Lær hvordan du lager perfekt tempura med denne enkle oppskriften. Sprø grønnsaker og sjømat dyppet i lett tempuradeig, ideell for en smakfull forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 eggeplomme
  • 2. 1 kopp isvann
  • 3. 1 kopp rismel
  • 4. 1/2 kopp mirin eller sake
  • 5. 1/2 kopp Tamari soyasaus
  • 6. 1 teskje sukker
  • 7. 1/4 kopp revet daikonradise
  • 8. 1 teskje ingefær, revet
  • 9. Vegetabilsk olje, til steking
  • 10. 1 spiseskje sesamolje, til smakstilsetning av stekeoljen
  • 11. 1 kopp mel, til støving
  • 12. 1/2 pund store reker, renset, med halen på
  • 13. 1/2 pund kamskjell
  • 14. 1 kopp broccolibuketter
  • 15. 1 søtpotet, skrelt og skåret i 1/4-tommers skiver
  • 16. 2 gulrøtter, skrelt og skåret diagonalt i strimler
  • 17. 4 unser kinesiske grønne bønner, endene trimmet
  • 18. 4 unser sopp
  • 19. 5 stilker asparges, endene trimmet
  • 20. 1 rød paprika, skåret i strimler
  • 21. 2 japanske auberginer, delt i to og skåret i 1/4-tommers skiver

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle for blanding, lett pisk eggeplomme og hell i isvann, bland forsiktig. Tilsett melet på en gang, rør noen ganger med en gaffel til ingrediensene er løst blandet. Røren skal være noe klumpete.
  2. 24 porsjoner
  3. 3I en liten kjele over lav-medium varme, bland mirin, soyasaus og sukker. Kok i 3 til 5 minutter til sukkeret er oppløst. Overfør til en bolle, tilsett revet reddik og ingefær rett før servering.
  4. 4Varm opp ca. 5 cm vegetabilsk olje til 190°C (375°F) i en wok eller frityrgryte. Smak til med sesamolje. Tørk grønnsakene godt. Vend reker og grønnsaker i melet for å absorbere gjenværende fuktighet, rist av overflødig. Dypp rekene og grønnsakene i røren én etter én. Slipp 6 biter om gangen i den varme oljen. Ikke overfyll pannen. Stek til de er gyldne og sprø, snu én gang, ca. 3 minutter. For å holde oljen ren, skum av små biter av røre som flyter opp mellom batchene. Ta de friterte bitene opp av oljen og la dem renne av på et kjøkkenpapir i noen sekunder. Server med dippesaus.