Meksikansk oksebryst

Meksikansk oksebryst

Lær hvordan du lager en smakfull mexican beef brisket med enkle steg. Perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen. Oppdag tips og triks for å få det beste resultatet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 pund storfe-brisket
  • 2. 1 spiseskje grovt salt
  • 3. 2 teskjeer nykvernet pepper
  • 4. Mel til å dyppe i
  • 5. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 6. 3 store gulrøtter, skrelte og kuttet i 5 cm lange staver
  • 7. 2 mellomstore løk, hakket
  • 8. 10 hvitløksfedd, skrelte og finhakket
  • 9. 3 tørkede chipotle- eller moritachili
  • 10. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 11. 1 spiseskje tørket oregano
  • 12. 2 liter kyllingkraft eller vann
  • 13. 5 laurbærblad
  • 14. Salt etter smak
  • 15. 4 vårløk, hvite og lysegrønne deler, tynne skiver på skrå, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 °C (325 °F). Strø brisketen med grovt salt og pepper. Vend den i mel for å dekke, og rist av overflødig mel. I en stor norsk ovn, varm opp olje over høy varme. Brun kjøttet på alle sider. Sett til side. Reduser varmen til middels, og tilsett gulrøtter og løk. Kok, rør av og til, til de er gylne, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter. Legg kjøttet tilbake i pannen sammen med alle de resterende ingrediensene unntatt salt og garnityr. Kok opp, dekk til, og sett over i ovnen. Stek i 2 1/2 timer, eller til kjøttet faller av gaffelen når det stikkes. Ta ut brisketen og legg den på et skjærebrett. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. Hell buljongen med grønnsaker i en høy beholder og skum av fettet som stiger til overflaten. Fjern og kast laurbærbladene og chiliene. Hell buljongen og grønnsakene i en blender eller en food processor utstyrt med metallblad. Kjør til en jevn puré, smak til med salt, og sil. Varm opp sausen igjen. Skjær brisketen mot fibrene og legg den på et serveringsfat. Hell den varme sausen over, og dryss med skivede vårløk. Server.