
Gullgyllen ovnsbakt kyllingkappoen
Lær hvordan du lager en perfekt ovnsbakt capon med gyllen skorpe. En enkel og smakfull oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Fjern nakke og innmat fra hulrommet, og skyll kyllingen under kaldt vann, innvendig og utvendig. Tørk den grundig med kjøkkenpapir. Krydre kroppen og hulrommet rikelig med salt og pepper. Bland sammen smør, sitronsaft og hakkede urter i en liten bolle. Gni det urteinfuserte smøret godt inn i kyllingen. Legg sitronhalvdelene, løk, hvitløk og hele urter inni fuglen. Bind sammen leggene med kjøkkenhyssing for å holde formen.
- 22. Plasser kyllingen med brystet ned på en V-rist i en stekepanne. Å steke kyllingen på rist hjelper med å gjøre skinnet sprøtt og hindrer at det setter seg fast i bunnen av pannen. Hell litt vann i stekepannen for å forhindre at fettdryppene brenner seg fast og røyk.
- 33. Stek kyllingen i ca. 20 minutter, snu den forsiktig slik at brystet vender opp. Det er best å ta pannen ut av ovnen, lukke døren for å opprettholde temperaturen, og rotere kyllingen på benken. Pensle den med stekefettet fra pannen. Skru ned varmen til 190 grader Celsius og sett pannen tilbake i ovnen. Fortsett å steke til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 75–77 grader Celsius, noe som tar omtrent 2 timer. Ta kyllingen ut på et fat og la den hvile i 15 minutter slik at saftene setter seg igjen i kjøttet før den skjæres opp.
- 44. I mellomtiden heller du stekefettet fra stekepannen over i en sausseparator eller målebøl, og lar fettet stige til toppen. Skum av og kast fettet, og hell deretter stekefettet tilbake i pannen. Sett pannen på komfyren over middels varme. Tilsett sherry og deglaser, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Krydre med salt og pepper, og server med kyllingen