
Langsomkomfyr sunn tranebær- og pekannøttgrøt
oppskrift på sunn og næringsrik cranberry-pecan havregrøt tilberedt i slowcooker, perfekt for en energigivende frokost. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 190 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Sesong: høst
Ingredienser
- Non-stick koke spray
- 1 kopp havregryn, steel-cut
- 1 kopp villris
- 1/2 kopp perlebyg eller farro
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- To 10 cm lange skiver med appelsinskall
- 1 kanelstang
- 3/4 kopp tørkede tranebær
- 3/4 kopp rent lønnesirup
- 3/4 kopp pecannøtter, ristet og grovhakket
- Lett fettfattig eggeplomme, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En 6-quart slow cooker.
- 2Smør innsiden av en 6-quart slow cooker med non-stick kokespray.
- 3Tilsett 12 kopper kaldt vann, havregryn, ris, bygg, salt, muskatnøtt, appelsinskall og kanelstang, og rør for å blande.
- 4Dekk til og kok på lav varme til kornene er møre, men fortsatt har litt bite, omtrent 8 timer.
- 5Tynn ut grøten med varmt vann om ønskelig.
- 6Skje 1 kopp av grøten i tolv varme boller, og dryss hver med 1 spiseskje tranebær, 1 spiseskje lønnesirup og 1 spiseskje pekannøtter.
- 7Topp med litt eggeplomme hvis du bruker det, og server varm.