
Karamell- og sjokoladechip-kjeks med iskrem i sandwichform
oppskrift på deilige karamell sjokoladechip cookie iskremsandwiches, perfekte som sommerdessert eller søt liten snack. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Legg bakepapir på bakeplatene.
- 22. I en stor bolle, visp sammen mel, natron og salt. Pisk smøret i en bolle med en kjøkkenmaskin til det blir lysere i fargen. (Du kan også vispe smøret for hånd.) Tilsett sakte sukkeret og fortsett å piske til blandingen er lys og luftig. Tilsett egget og bland godt til det er innarbeidet. Rør inn vaniljen. Bruk lav hastighet og tilsett melblandingen, deretter rør inn sjokoladebitene og karamellene.
- 33. Bruk en isskje på 1 1/2 tommer (ca. 40 gram) til å forme deigen og legg den på bakeplatene. Plasser kakene med omtrent 5 cm mellomrom. Trykk lett på deigen for å flate dem ut til ca. 7,5 cm i diameter. Stek i ovnen til de er gyldne, ca. 15–17 minutter. La kakene avkjøle på bakeplatene i et par minutter, før de flyttes over til avkjøling på rist.
- 44. Nå skal vi lage iskrem-sandwicher. Legg bakepapir eller aluminiumsfolie på bakeplatene. Bruk en isskje på 2 1/2 tommer (ca. 65 mm) til å legge iskremen på den flate halvdelen av kakene. Legg den andre kaken oppå, og trykk forsiktig slik at iskremen kommer ut til kantene. Rull sidene av iskrem-sandwichen i knuste pretzels, og pass på at pretzelsene fester seg. Plasser sandwichen på de forberedte bakeplatene og frys til de skal serveres, minst en halv time.