
Grillede rosenkål med bacon
Lær hvordan du lager deilige grillede rosenkål med sprø bacon. Perfekt for en smakfull forrett eller siderett på sommeren eller høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Åtte til ti 12-tommers metall- eller trespyd, bløtlagt i vann i minst 15 minutter hvis de er av tre.
- 22. Forvarm en grill til koking over middels varme. Smør lett inn grillristene med olje.
- 33. Legg rosenkålene i en stor bolle. Drypp over olivenolje for å dekke, og krydre med salt og pepper, før du strør baconbitene over. Dekk tett med plastfolie; lag en liten spalte i midten med tuppen av en liten kniv for å slippe ut damp.
- 44. Mikrobølgeovn på høy i 4 minutter; vend på dem, dekk til igjen, og kok til de er for det meste møre med litt motstand når de stikkes med en liten kniv, ytterligere 3 til 4 minutter.
- 55. Når de er avkjølt nok til å håndteres, tre rosenkålene på spyd med enkeltbiter av bacon mellom dem, og la det være litt plass mellom hver bit. (Det vil være flere rosenkål enn bacon.)
- 66. Plasser spyd på grillen. Dekk til og kok i 5 minutter, snu deretter og kok, dekket, til rosenkålene er lett forkullede og møre, og baconet er brunt og sprøtt i kantene, ytterligere 5 til 6 minutter.
- 77. I mellomtiden, visp sammen rødvinseddik, sennep, honning, hvitløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje malt svart pepper i en stor bolle som er stor nok til å romme alle rosenkålene. Mens du fortsatt visper, hell i 1/3 kopp olivenolje.
- 88. Ta spydene av grillen, og fjern rosenkålene og baconet fra spydene mens de fortsatt er varme; legg dem i den store bollen med vinaigretten. Tilsett halvparten av de hakkede hasselnøttene. Vend forsiktig for å dekke.
- 99. Overfør til et serveringsfat og strø over resten av hasselnøttene og persilleblad