Grillede rosenkål med bacon

Grillede rosenkål med bacon

Lær hvordan du lager deilige grillede rosenkål med sprø bacon. Perfekt for en smakfull forrett eller siderett på sommeren eller høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å smøre grillristene og til å dryppe over
  • 2. 900 gram rosenkål, renset, behold hele hvis små; del i to gjennom stilken hvis store
  • 3. Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 4. 4 skiver bacon (ca. 115 gram), skåret i 2,5 cm store biter
  • 5. 2 ss rødvinseddik
  • 6. 2 ts helkornsennep
  • 7. 2 ts honning
  • 8. 1 liten hvitløksfedd, finrevet
  • 9. 1/4 kopp ristet hasselnøtter, hakket
  • 10. 1/3 kopp persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Åtte til ti 12-tommers metall- eller trespyd, bløtlagt i vann i minst 15 minutter hvis de er av tre.
  2. 22. Forvarm en grill til koking over middels varme. Smør lett inn grillristene med olje.
  3. 33. Legg rosenkålene i en stor bolle. Drypp over olivenolje for å dekke, og krydre med salt og pepper, før du strør baconbitene over. Dekk tett med plastfolie; lag en liten spalte i midten med tuppen av en liten kniv for å slippe ut damp.
  4. 44. Mikrobølgeovn på høy i 4 minutter; vend på dem, dekk til igjen, og kok til de er for det meste møre med litt motstand når de stikkes med en liten kniv, ytterligere 3 til 4 minutter.
  5. 55. Når de er avkjølt nok til å håndteres, tre rosenkålene på spyd med enkeltbiter av bacon mellom dem, og la det være litt plass mellom hver bit. (Det vil være flere rosenkål enn bacon.)
  6. 66. Plasser spyd på grillen. Dekk til og kok i 5 minutter, snu deretter og kok, dekket, til rosenkålene er lett forkullede og møre, og baconet er brunt og sprøtt i kantene, ytterligere 5 til 6 minutter.
  7. 77. I mellomtiden, visp sammen rødvinseddik, sennep, honning, hvitløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje malt svart pepper i en stor bolle som er stor nok til å romme alle rosenkålene. Mens du fortsatt visper, hell i 1/3 kopp olivenolje.
  8. 88. Ta spydene av grillen, og fjern rosenkålene og baconet fra spydene mens de fortsatt er varme; legg dem i den store bollen med vinaigretten. Tilsett halvparten av de hakkede hasselnøttene. Vend forsiktig for å dekke.
  9. 99. Overfør til et serveringsfat og strø over resten av hasselnøttene og persilleblad