Peppekakepannekaker

Peppekakepannekaker

oppskrift på gingerbread cookie pancakes – myke pannekaker med krydret julestemning. perfekt til frokost eller brunch i vintermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 kopp finkornet pepperkakemel
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 2 teskjeer gresskarpietspice
  • 5. 1/2 teskje kosher-salt
  • 6. 1/2 kopp brunt sukker, pakket
  • 7. 3 store egg
  • 8. 1 kopp melk
  • 9. 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss litt til stekepannen
  • 10. 1/4 kopp sirup
  • 11. Varm lønnesirup og/eller pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 250 grader F.
  3. 33. I en stor bolle, bland melet, gingerbread-kjeksbrødet, bakepulver, pumpkin pie-krydder og salt.
  4. 44. I en separat middels stor bolle, visp sammen brunt sukker og egg til det blir skummende og lyst, deretter visper du inn melken, det smeltede smøret og sirupen. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre til det akkurat er blandet.
  5. 55. Varm opp en non-stick stekepanne eller takke på middels høy varme. Tilsett en klatt smør og la det smelte. Når smøret begynner å syde, heller du 1/4 kopp røre i midten av pannen. Stek på den ene siden til det dannes bobler som sprekker og overflaten nær kantene virker tørr. Snu og stek i omtrent 1 minutt til på den andre siden. Overfør til et stekebrett og hold varm i ovnen. Gjenta med resten av røren.
  6. 66. Server varm med lønnesirup og/eller pisket krem.