
Pizzadeig
lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, raskt og enkelt. perfekt for helgefrokost eller middagsbiten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett honning og gjær i 1 kopp varmt vann. Rør for å løse opp. La blandingen stå i 3 minutter for å forsikre deg om at gjæren er aktiv; den skal skumme og begynne å boble.
- 22. Ha melet og saltet i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Tilsett gjærblandingen og bland på lav hastighet til blandingen begynner å samle seg. Skru opp hastigheten til middels og elt i 8 minutter. Deigen skal begynne å trekke seg fra sidene, men fortsatt være myk og litt klissete i bunnen av bollen. Tilsett en ekstra spiseskje mel om nødvendig. Smør hendene dine med litt olivenolje og form deigen til en ball. Legg deigen i en bolle som er smurt med olivenolje. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev deigen på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 33. Slå ned deigen og del den i 4 like store deler hvis du skal lage små pizzaer, eller form den enkelt til en ball igjen hvis du skal lage én større pizza, og hev deigen i ytterligere 1 time.
- 44. Deigen er nå klar til bruk.