
Fisk- og rekesandwich i en sitron-yoghurtsaus
Lær hvordan du lager en deilig fisk og shrimpsandwich i en frisk sitron-yoghurtsaus. Perfekt til lunsj eller lett middag, spesielt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle, bland gjær og varm melk. Rør godt og la stå i et par minutter til gjæren er skummende. Tilsett det smeltede smøret og sukkeret. Bland godt.
- 22. Tilsett melet og saltet. Bland godt. Vend ut på et lett melet bord eller benkeplate og elt godt i omtrent 4 til 5 minutter. Legg deigen i en godt smørt bolle og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La heve i 1 time.
- 33. Slå ned deigen og legg den i en smurt brødform på 23 x 30 cm. Dekk til og la heve i 30 minutter.
- 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 55. Sett inn i ovnen og stek i omtrent 45 til 55 minutter. Ovner varierer, så følg med på brødet ditt. Bank forsiktig på bunnen av brødet; hvis det gir en hul lyd, er det ferdig. Hvis ikke, stek et par minutter til. Ta ut av ovnen, la brødet avkjøle i formen i 15 til 20 minutter, før du tar det ut og lar det avkjøle på en rist.
- 66. Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett agurk, gulrøtter, selleri, oliven, sitronsaft, sitronpepper, dill, persille og salt, og rør godt. La ingrediensene småkoke mens du skjærer fisken og rekene i små biter.
- 77. Tilsett fisken og rekene i stekepannen, rør godt, og dekk til med lokk.
- 88. Legg brødet på hver av de 4 tallerkenene. Sjekk fiske- og rekeblandingen og tilsett osten. Slå av varmen og dekk til med lokk. I en bolle, hell over sitronyogurt. Tilsett fiske- og rekeblandingen i sitronyoghurten og bland godt. Fordel fiske- og rekeblandingen på brødet etter ønsket mengde. Server umiddelbart mens fisken er varm.