Jerk kylling

Jerk kylling

Lær hvordan du lager saftig jerk chicken med vår enkle oppskrift. Perfekt til grillen eller ovnen. Enkel, rask og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp olivenolje
  • 2. 1/4 kopp limesaft (fra omtrent 2 lime)
  • 3. 1/4 kopp soyasaus
  • 4. 2 spiseskjeer malt allehånde
  • 5. 2 spiseskjeer mørk brunsukker
  • 6. 2 spiseskjeer ferske timianblader
  • 7. 1 spiseskje kosher-salt
  • 8. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 9. 1 1/2 teskje malt kanel
  • 10. 1 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 11. 5 hvitløksfedd, knust
  • 12. 2 vårløk, grovhakket (6 til 8 per bunt)
  • 13. 2 jalapeños, hakket
  • 14. En 3-tommers bit ingefær, skrelt og hakket
  • 15. 3 kyllinger, delt i fire
  • 16. Serveringsforslag: grønn salat, halverte cherrytomater, tynne skiver rødløk, revne gulrøtter og skivet selleri

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et kjøtttermometer
  2. 22. Ha olivenolje, limesaft, soyasaus, allehånde, sukker, timian, salt, svart pepper, kanel, muskatnøtt, hvitløk, vårløk, jalapeños og ingefær i en food processor og kjør til det er jevnt.
  3. 33. Legg kyllingen i resealable poser og fordel marinaden jevnt i posene. Lukk godt igjen, sørg for at kyllingen er godt dekket av marinaden, og la den marinere, kjølig, i minst 30 minutter, men helst over natten.
  4. 44. Forbered en grill på middels høy varme.
  5. 55. Grill kyllingen med skinnsiden ned på direkte varme, snu én gang halvveis gjennom, til begge sider er brune, 10 til 15 minutter. Overfør kyllingbitene til indirekte varme og grill til et kjøtttermometer viser 74°C (165°F) og saften er klar, ytterligere 15 til 20 minutter.
  6. 66. Server jerk-kyllingen med en salat av grønn salat, halverte cherrytomater, tynne skiver av rødløk, revne gulrøtter og skivet selleri.