Grillet polenta

Grillet polenta

Lær hvordan du lager perfekt grillet polenta med denne enkle oppskriften. Ideell som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 kopper vann
  • 1 teskje salt
  • 2 kopper polenta/gult maismel
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer smør, myknet
  • 1 kopp revet Parmesanost
  • Fersk, nykvernet svart pepper, etter smak
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann og salt i en stor kjele. Visp gradvis inn maismelet i en jevn, langsom strøm. Senk varmen og fortsett å vispe til polentaen er tykk og glatt, ca. 20 minutter. Tilsett fløte og smør, og rør til det er godt innarbeidet. Ta av varmen, vend inn parmesan og svart pepper. Hell polentaen i en smurt, bred ildfast form på 23 x 33 cm, og jevn ut med en slikkepott. Dekk til og avkjøl i noen timer. Skjær polentaen i firkanter. Pensle begge sider med olivenolje og legg dem på en varm grill. Grill på begge sider til de er gyldne og sprø.