Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lær hvordan du lager en klassisk spaghetti carbonara med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1 (16-ounce) pakke spaghetti
  • 3. 8 skiver bacon
  • 4. 4 store egg, romtempererte
  • 5. 1/2 kopp Parmesan, delt
  • 6. Nykvernet svart pepper
  • 7. 1 ss hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghettien, dekk til kjelen, og kok opp igjen. Fjern lokket, rør om, og kok til al dente, ca. 8 minutter. Reserver 1 kopp av pastavannet. Sil av pastaen og sett den til side. (Reserver 1 kopp pasta til Oppskrift Runde 2: Smakfull Nudelpai.)
  2. 22. Mens pastaen koker, legg baconet i en stor stekepanne over middels varme og stek til det er sprøtt, ca. 8 minutter.
  3. 33. I en middels bolle, pisk eggene med halvparten av Parmesanosten og krydre med salt og pepper. Sett til side.
  4. 44. Overfør baconet til et stekebrett dekket med et papirhåndkle (reserver 2 skiver til Oppskrift Runde 2: Smakfull Nudelpai). Hakk de resterende 6 stykkene og sett til side. Fjern alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, og sett pannen tilbake på varmen. Tilsett den kokte spaghettien og vend den i baconfettet. Slå av varmen og rør inn eggeblandingen. Vend forsiktig for å dekke pastaen og koke eggene. Vend inn den hakkede baconen. Hvis sausen er for tykk, tilsett pastavannet litt etter litt, 1/4 kopp om gangen, til sausen er glatt og kremet. Server umiddelbart, pyntet med resten av osten og persillen.