
Spaghetti Carbonara
Lær hvordan du lager en klassisk spaghetti carbonara med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghettien, dekk til kjelen, og kok opp igjen. Fjern lokket, rør om, og kok til al dente, ca. 8 minutter. Reserver 1 kopp av pastavannet. Sil av pastaen og sett den til side. (Reserver 1 kopp pasta til Oppskrift Runde 2: Smakfull Nudelpai.)
- 22. Mens pastaen koker, legg baconet i en stor stekepanne over middels varme og stek til det er sprøtt, ca. 8 minutter.
- 33. I en middels bolle, pisk eggene med halvparten av Parmesanosten og krydre med salt og pepper. Sett til side.
- 44. Overfør baconet til et stekebrett dekket med et papirhåndkle (reserver 2 skiver til Oppskrift Runde 2: Smakfull Nudelpai). Hakk de resterende 6 stykkene og sett til side. Fjern alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, og sett pannen tilbake på varmen. Tilsett den kokte spaghettien og vend den i baconfettet. Slå av varmen og rør inn eggeblandingen. Vend forsiktig for å dekke pastaen og koke eggene. Vend inn den hakkede baconen. Hvis sausen er for tykk, tilsett pastavannet litt etter litt, 1/4 kopp om gangen, til sausen er glatt og kremet. Server umiddelbart, pyntet med resten av osten og persillen.