Vill blåbærpudding

Vill blåbærpudding

Lær hvordan du lager en deilig wild blueberry flan. En enkel og smakfull dessert perfekt for sommeren eller høsten. Oppskrift og tips her!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør, myknet
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 1 egg
  • 4. 1/2 teskje mandelessens
  • 5. 1 1/2 kopper mel
  • 6. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 7. 1/4 teskje salt
  • 8. 5 kopper ferske eller frosne blåbær (bruker du frosne, tilsett 4 teskjeer minutt-tapioka i fyllet)
  • 9. 2 spiseskjeer appelsinlikør
  • 10. 1 teskje finrevet sitrusskall
  • 11. 2 kopper rømme
  • 12. 2 eggeplommer
  • 13. 1/2 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, pisk smør med sukker til det er godt blandet. Pisk inn egg og mandelessens. I en separat bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt. Hell det over røren og rør til det er godt blandet. Trykk det ut i bunnen og opp til 2 tommer opp langs sidene av en smurt 25-centimeters springform. Sett til side. Vend blåbær med likør og sitrondekor. Fordel det over bunnen. I en bolle, visp sammen rømme, eggeplommer, sukker og mandelessens. Fordel jevnt over blåbærene. Stek midt i forvarmet ovn på 175 °C i 1 1/4 time, eller til bunnen er gyllen og sprø. La avkjøle i formen på rist. Sett i kjøleskapet i 4 timer eller til det er kaldt. Fjern sidene av formen. Skjær i vinger og server.