
Vill blåbærpudding
Lær hvordan du lager en deilig wild blueberry flan. En enkel og smakfull dessert perfekt for sommeren eller høsten. Oppskrift og tips her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1/2 kopp sukker
- 1 egg
- 1/2 teskje mandelessens
- 1 1/2 kopper mel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 5 kopper ferske eller frosne blåbær (bruker du frosne, tilsett 4 teskjeer minutt-tapioka i fyllet)
- 2 spiseskjeer appelsinlikør
- 1 teskje finrevet sitrusskall
- 2 kopper rømme
- 2 eggeplommer
- 1/2 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, pisk smør med sukker til det er godt blandet. Pisk inn egg og mandelessens. I en separat bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt. Hell det over røren og rør til det er godt blandet. Trykk det ut i bunnen og opp til 2 tommer opp langs sidene av en smurt 25-centimeters springform. Sett til side. Vend blåbær med likør og sitrondekor. Fordel det over bunnen. I en bolle, visp sammen rømme, eggeplommer, sukker og mandelessens. Fordel jevnt over blåbærene. Stek midt i forvarmet ovn på 175 °C i 1 1/4 time, eller til bunnen er gyllen og sprø. La avkjøle i formen på rist. Sett i kjøleskapet i 4 timer eller til det er kaldt. Fjern sidene av formen. Skjær i vinger og server.