
Røkt indrefilet av storfe med brunet smør- og hvitløksaus
oppskrift på saftig og smakfull røkt prime rib servert med en kremet brunsmør hvitløksaus. perfekt for festlige anledninger og søndagsmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss granulat hvitløk
- 2. 2 ss nykvernet svart pepper
- 3. 2 ss kosher salt
- 4. 1 ½ ss sennepspulver
- 5. 1 ss paprika
- 6. ½ ts cayennepepper
- 7. En 2,7–3,2 kg stor, benfri indrefilet av storfe
- 8. 3 kvister fersk oregano
- 9. 3 kvister fersk rosmarin
- 10. 3 kvister fersk timian
- 11. 3 ss rapsolje
- 12. ¼ kopp finhakket hvitløk
- 13. ¼ kopp hakket fersk flatbladpersille
- 14. 1 ts nykvernet svart pepper
- 15. 1 ts ferske rosmarinkvister
- 16. 1 ts ferske timianblader
- 17. ½ ts kosher salt
- 18. 2 sjalottløk, finhakket
- 19. 1 stang usaltet smør
- 20. 1 kopp lavsaltet storfefond
- 21. ¼ kopp Worcestershire-saus
- 22. 1 ss demi-glace
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en kullgrill i kjelletype; kull; 8 kopper store røykeflis av tre (eple- og hickoryblanding), bløtlagt i vann; kjøttsnor.
- 22. For prime riben: Varm opp kullene til de er varme, og ordne dem forsiktig på den ene siden av en kjelletype grill. Legg de bløtlagte røykeflisene over de varme kullene. Plasser en aluminiumsform fylt med litt vann på motsatt side av kullene for å fange opp eventuelle drypp. Sett et metallrist på grillen. Dekk til grillen for å la røyken samle seg, og forvarm til ca. 225 °F.
- 33. I en liten bolle, bland sammen hvitløk, svart pepper, salt, sennepspulver, paprika og cayenne. Bland godt. Gni krydderblandingen inn i hele prime riben, og sett til side. Bland oregano, rosmarin og timian, og knyt dem sammen med kjøttsnoren. I en stor støpejernspanne, varm opp oljen over middels høy varme. Gni inn oljen over hele pannen med urtebundelen, og sett til side. Legg prime riben med fett-siden ned i pannen, og stek til den er brunet, ca. 7 til 8 minutter. Snu den og stek den andre siden til den er brunet, ca. 4 til 5 minutter. Vend den opp ned og stek i 2 minutter.
- 44. Plasser prime riben på grillen over aluminiumsformen, med den tykkeste enden mot kullene. Sett på lokket. Røyk den til den indre temperaturen når 130 °F for medium-rare, i 2 timer og 30 minutter til 3 timer.
- 55. Ta prime riben ut av grillen og legg den på et stekebrett. La den hvile.
- 66. Til sausen: I en middels stor sautépanne, varm opp hvitløk, persille, svart pepper, rosmarin, timian, salt, sjalottløk og smør over middels høy varme. Kok under omrøring kontinuerlig