Søtpotetpoutine

Søtpotetpoutine

Lær hvordan du lager en deilig søtpotet poutine med denne enkle oppskriften. Perfekt som snack eller middag, full av smak og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store søtpoteter, skåret i 1/4-tommers franske fries
  • 2. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 3. 2 spiseskjeer mel
  • 4. 1 1/2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 5. 2 til 3 sjalottløk, tynne skiver
  • 6. En klype havsalt og nykvernet svart pepper
  • 7. 2 kopper økologisk storfekraft
  • 8. En klype ferske timianblader
  • 9. En klype brunt sukker
  • 10. En håndfull finhakket fersk persille
  • 11. Peanøttolje eller rapsolje, til dypsteking
  • 12. 2 kopper ostekrystaller*

Fremgangsmåte

  1. 11. Kjør potetene gjennom en pommes frites-maskin, eller skjær dem for hånd slik at bitene er jevne i størrelsen. Bløtlegg dem i isvann i 30 minutter til 1 time.
  2. 22. Varm opp en panne på middels varme, smelt smør. Tilsett melet og visp kraftig i omtrent 8 minutter til jevnet er kastanjefarget. Fjern pannen fra varmen.
  3. 33. I en annen panne, sautér sjalottløk i olivenolje på middels varme i noen minutter til kantene er sprø og gyldne. Tilsett havsalt og pepper. Deglaser med økologisk storfekraft, tilsett timian, brunt sukker, og la det småkoke. Visp inn jevnet og la det redusere på svak varme i 15 minutter. Ta av varmen og rør inn fersk, finhakket persille.
  4. 44. Varm opp nok peanøttolje til å dekke halve siden av en tykk gryte til 190°C, eller bruk en frityrgryte. Sil de avkjølte søtpotetfriesene og tørk dem i en salatslynge.
  5. 55. Bruk en frityrbasket, og fritér potetene i små porsjoner i 5 minutter, legg dem deretter på en rist over et bakepapirkledd stekebrett for å renne av overflødig olje.
  6. 66. Legg friesene på en tallerken, topp med ostekorn og dekk med varm brun saus.