Skrubbe stekt plantain og mangosalat med fersk mynte og røkt chili-vinaigrette

Skrubbe stekt plantain og mangosalat med fersk mynte og røkt chili-vinaigrette

Opplev en smakfull kombinasjon av sprø blekksprut, søt mango og plantain, frisk mynte og en krydret røkt chili vinaigrette i denne eksotiske retten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 kopper peanøttolje
  • 2. 2 grønne plantains, skrelt og skivet veldig tynt på en mandolin
  • 3. 8 hele blekksprut, skinnet og renset
  • 4. Ren olivenolje
  • 5. Salt og pepper
  • 6. 2 modne mangoer, skrelt og terningkuttet
  • 7. 4 kopper ruccolasalatblader
  • 8. 1 rød paprika, frøet og terningkuttet
  • 9. 8 ferske mynteblader, skåret i chiffonade
  • 10. 1/4 kopp risvineddik
  • 11. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 12. 1 teskje puréert hermetisk chipotle-pepper
  • 13. 1 spiseskje honning
  • 14. 1/4 kopp ferske mynteblader, skåret i chiffonade
  • 15. 2 spiseskjeer hakket koriander
  • 16. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp peanøttoljen i en stor stekepanne på høy varme til 190 grader Celsius. Stek plantainskivene i porsjoner til de er sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir og sett til side. Varm opp en grill eller grillpanne. Pensle blekkspruten med olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill i 3 minutter på hver side. Skjær den i 5-centimeters biter.
  2. 22. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn saus. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 33. Montering: Vend blekksprut, mango og ruccola med vinaigretten i en stor bolle. Legg salaten på et stort serveringsfat og pynt med de stekte plantainskivene, rød paprika og mynteblader.