Urtefylling

Urtefylling

oppskrift på herb stuffing, en smakfull og enkel fylling som passer perfekt til kalkun, kylling eller svin. enkel å lage og full av friske urter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund (2 staver) smør
  • 2. 1 kopp finhakket selleri
  • 3. 1 kopp mediumhakket løk
  • 4. 1 brød Texas-toast, mediumhakket
  • 5. 30 gram kyllingkraft
  • 6. 3 ss fersk salvie, finhakket
  • 7. 2 ss fersk persille, finhakket
  • 8. 1 ss finhakket hvitløk
  • 9. 1 ss salt
  • 10. 1 ss hvit pepper, malt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele over middels varme, tilsett smør og la det varmes opp. Deretter tilsetter du selleri og løk. Reduser varmen til middels-lav og kok, mens du rører med en skje, i 15 minutter. Når det er kokt, tar du kjelen av platen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 33. Legg terningene av Texas-toast i en 30 x 45 cm stor ildfast form. Tilsett selleriblandingen, kraft, salvie, persille, hvitløk, salt og pepper. Bland forsiktig og la det hvile i 20 til 30 minutter. Under hviletiden rører du forsiktig igjen med en skje, slik at du unngår å ødelegge brødet. Etter hvile og marinering, dekker du formen med aluminiumsfolie og steker til det er stivnet, i 30 til 45 minutter. Når det er ferdigkokt, tar du det ut av ovnen og serverer.